Veretlen maradt a magyar válogatott

2019. január 14., hétfő 16:38 | 1 hónapja 5 napja 58 perce
Megőrizte veretlenségét a magyar férfi kézilabda-válogatott a dán-német közös rendezésű világbajnokságon, miután legyőzte Katart is. Schuch Timuzsin ezúttal sem kapott helyet a keretben, Ancsin Gabi viszont újra pályára lépett, és két nagy góllal járult hozzá a győzelemhez.
Veretlen maradt a magyar válogatott

Férfi világbajnokság, D csoport, 3. forduló:
Magyarország-Katar 32-26 (16-11)

Az Argentína elleni, csalódást keltő döntetlen és az Angola elleni magabiztos győzelem után a csoport egyik legfontosabb mérkőzésén Katarral találkozott a magyar válogatott.

Ahogyan az első két meccset, úgy ezt is kiválóan kezdte Csoknyai István és Vladan Matics csapata, az Argentína ellen parádézó Balogh Zsolt öt perc alatt három gólt lőtt, elmentünk 4-1-re. A játékunk ezután is inkább az Angola elleni mérkőzésen mutatott teljesítményhez hasonlított, voltak szélsőgóljaink, indításaink, és a két-három gólos különbséget szinte végig tudtuk tartani. Sőt, a szünetre ötre növeltük. Az első félidő hajrájában Balogh megsérült (aláfordult a bokája, így nem jött már vissza), Ancsin Gabi érkezett a helyére, az ő bombagólja zárta az első játékrészt. (16-11)

Átlövőnk a második játékrészre is a csapatban maradt, és kemény védekezésével nagyban hozzájárult ahhoz, hogy sikerült hét góllal elmennünk. (21-14) Ekkor azonban előbb Ancsint, majd Bánhidit is kiállították, és a katariaknak sikerült feljönniük háromra. (22-19) Nem estünk azonban össze, és ismét hatra növelük az előnyt (26-20). Végül mondhatjuk, hogy magabiztosan, a mérkőzést végig kézben tartva nyertünk. (32-26)

A mieink két győzelemmel és egy döntetlennel, öt ponttal hatalmas lépést tettek a továbbjutás felé (az első három megy a középdöntőbe).

A magyar csapat szerdán 18 órakor Egyiptommal játszik, majd csütörtökön Svédország ellen zárja a csoportküzdelmeket.

(fotó: MTI)