Veszprémbe megyünk

2017. október 9., hétfő 15:13 | 9 hónapja 7 napja 3 órája 10 perce
A világ egyik legjobb csapatával, a Telekom Veszprémmel játszik az NB I-ben újonc Ferencváros férfi kézilabdacsapata kedden 18 órakor Veszprémben.
Veszprémbe megyünk

Ljubomir Vranjes együttese az idén még hibátlan, a bajnokságban mind az öt meccsét rendkívül magabiztosan nyerte meg, az Eger tudta a legjobban „megszorítani”, de a hevesiek is 12 góllal kikaptak Nagy Lászlóék otthonában. A Bajnokok Ligájában is menetelnek a veszprémiek, a hétvégén a német Kielt verték otthon 26-24-re, így négy forduló után százszázalékos teljesítménnyel vezetik csoportjukat.

Nem játszik ellenünk a veszprémiek csapatkapitánya, Nagy László, aki a Kiel elleni hétvégi meccsen eltörte a jobb hüvelykujját. Tavaly szintre napra pontosan ugyanekkor törte el a kezét. Mostani felépülése várhatóan négy-hat hetet vesz igénybe.

A magyar bajnoki címvédő idei legeredményesebb játékosa az NB I-ben, Dragan Gajic, a 2015-ös világbajnokság gólkirálya. A szlovén válogatott jobbszélső négy meccset játszott a bajnokságban, ezalatt 24 gólt lőtt.

A mieink öt forduló alatt csupán egy győzelmet arattak, de a hétvégi, Dabas elleni mérkőzésen (22-23) mutatott játék már bizakodásra adhat okot. A realitás talaján maradva: valószínűleg nem kedden gyarapítjuk pontjaink számát, de nem is a héten vasárnap, amikor Szegedre látogatunk, viszont jó alkalom lehet gyakorlatilag tét nélkül építeni a csapatot, és gyakorolni a figurákat.

Jól is kijöhetünk ebből a két meccsből. Persze tisztában vagyunk az erőviszonyokkal, de ha úgy állunk a mérkőzésekhez, hogy egyénileg kihozzuk magunkból a maximumot, és egyes szituációkból erőt tudunk meríteni, akkor hasznos lehet mindkét találkozó a továbbiakra nézve, amikor nagyon fontos mérkőzések várnak majd ránk” – mondta Adorján Gábor, az FTC vezetőedzője.

#ftcferfikezilabda #ftckezilabda #kezilabda #hajrafradi #fradi #ftc #telekomveszprem #veszpremhandball #handball

FTC férfi kézilabda (@ftc_ferfi_kezilabda) által megosztott bejegyzés,