19 év után juthat be újra a Magyar Kupa döntőjébe férfi jégkorongcsapatunk

2019. január 3., csütörtök 14:47 | 14 napja 14 órája 44 perce
Az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapata a szlovák Extraligában szereplő MAC Újbuda otthonában lép jégre a Magyar Kupa elődöntőjében.
19 év után juthat be újra a Magyar Kupa döntőjébe férfi jégkorongcsapatunk

19 év. Ennyi idő telt el azóta, hogy az 1999-2000-es szezonban az akkor még FTC-Whirlpool néven versenyző ferencvárosi férfi jégkorongcsapat máig utolsó alkalommal bejutott a jégkorong Magyar Kupa döntőjébe (ahol aztán vereséget szenvedett a székesfehérváriaktól). Az azóta eltelt években, évtizedekben egy-két fellángolást leszámítva nem sok örömre volt oka a Fradi hokikedvelő szurkolóinak, a 2018/19-es idényben azonban valami mintha elkezdődött volna. Csapatunk az Erste Liga tabellájának élén áll magabiztos, 11 pontos előnnyel, kézzelfogható közelségbe került az alapszakasz megnyerése, a Fradi játékának pedig a szakértők és a közönség, valamint az ellenfelek által is egyre többet emlegetett jellegzetes arculata lett, talán ez is az eddigi sikerek egyik legfontosabb összetevője.

Ezúttal azonban olyan kihívás elé néz a csapat, amilyennel tétmérkőzésen még nem találkozott ebben a jelenlegi felállásában. A Tüskecsarnokban ugyanis az ellen a MAC Újbuda ellen kell jégre lépni, akik felnőtt csapattal való 2015-ös indulásuk óta zsinórban háromszor meneteltek a MOL, később Erste Liga döntőjéig, sőt, legutóbb meg is nyerték azt, így jelenleg ők a magyar bázisú bajnokság címvédői. Ráadásul úgy döntöttek a DVTK Jegesmedvékkel karöltve, hogy egy szinttel feljebb is kipróbálnák magukat, így az idei szezonban már a komolyabb játékerőt képviselő szlovák élvonalban, az Extraligában szerepelnek, ezzel pedig követték az egy évtizeddel korábban úttörőnek számító Fehérvár AV19 példáját, akik azóta is az osztrák bázisú EBEL-ben vitézkednek.

A feladat tehát önmagában sem könnyű, ráadásul igencsak foghíjas keret áll a zöld-fehérek szakvezetésének rendelkezésére. Továbbra sem bevethető a december közepe óta sérült Pavuk Attila és Rafaj Attila, a kisebb megbetegedéséből teljesen még nem kigyógyult Hardi Richárd, a karácsonyi mérkőzésen térdsérülést szenvedett Myles Fitzgerald, a szezon elején elszenvedett vállsérülése után lábadozó Dósa Krisztián, és melléjük csatlakozott a megbetegedő Tóth Renátó is. Így vélhetően ezúttal is három sorral kell a MAC válogatott és légiós klasszisaival felvenni a harcot, a zászló tehát ez alapján nem nekünk áll.

Korántsem megyünk azonban feltartott kézzel a jégre, hiszen az már önmagában óriási motiváció, hogy 19 éve tartó szériát szakíthatunk meg, ráadásul a szezon elején újjáalakult csapatunk rögtön egy országraszóló bravúrral be is juthat egy fontos sorozat döntőjébe. Emellett a presztízs szempontjából sem utolsó párharcnak nézünk elébe, vezetőedzőnk, Fodor Szabolcs ugyanis korábban a MAC U20-as csapatának volt a trénere, játékosaink közül pedig többen is egy vagy két idénnyel ezelőtt még a kék-fehéreknél szerepeltek, így ők biztos, hogy kettőzött erővel próbálják megtréfálni korábbi kenyéradójukat.

A találkozó 19.00-kor kezdődik Budapesten, a Tüskecsarnokban. Jegyek 18.00-tól kaphatóak, 1900 forintos egységáron. A vendégszurkolók a Hevesy György út felőli vendégbejáraton tudnak bejutni a csarnokba, itt is tudják megvásárolni a belépőket.

A találkozóról online élőképes közvetítés is elérhető lesz, IDE kattintva.

Jégkorong, Magyar Kupa, elődöntő
MAC Újbuda - FTC-Telekom
2019. január 3., csütörtök 19.00, Tüskecsarnok
Jegyinformációk: ITT
Online élőképes közvetítés: ITT