19-re lapot húztunk, nem jött be: megszakadt férfi jégkorongcsapatunk nagy sorozata

2018. november 23., péntek 20:52 | 2 hónapja 23 napja 14 órája 5 perce
Az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapata ligarekordot jelentő zsinórban 19 győzelem után hazai jégen 3-2-es vereséget szenvedett a Dunaújvárosi Acélbikáktól.
19-re lapot húztunk, nem jött be: megszakadt férfi jégkorongcsapatunk nagy sorozata

Az FTC-Telekom listavezető férfi jégkorongcsapata példátlan veretlenségi sorozata folytatásának reményében, zsinórban 20. győzelme kiharcolásáért lépett jégre a Pesterzsébet Jégcsarnokban a nemrég edzőváltáson átesett Dunaújvárosi Acélbikák ellen. Egy visszatérőt köszönthettünk a jégen, Brett Switzer visszatért sérüléséből, valamint új igazolásunk, a csapathoz a hét elején csatlakozott Marcus Perrier is bemutatkozott a Ferencváros mezében.

Ahogy arra számítani lehetett, komoly tempóban kezdődött a mérkőzés, és a DAB nem bizonyult könnyű ellenfélnek. A Fradi nem tudta hamar átvenni a kezdeményezést, és nem tudott olyan domináns játékkal előrukkolni, mint amit az elmúlt találkozókon megszokhattunk. A vendégek többször is veszélyt teremtettek Arany Gergely kapuja előtt, sőt, a 9. percben Artyom Josszafov próbálkozása át is csúszott kapusunkon, megszerezték tehát a vezetést a dunaújvárosiak. Hiába kapcsolt a hazai együttes, és a kiváló hangulatot teremtő közönség is magasabb fokozatra, ez sem segített: öt perccel később Jaakko Turtiainen próbálkozásánál sem volt szerencsénk, a lövés megpattant, és ismét átcsorgott Arany Gergelyen, így két gólra nőtt az újvárosi előny. Érezték a mieink, hogy valamit lépni kell, rátettek még egy lapáttal, és igyekeztek az emberelőnyökkel is élni. Előbb Makovics ütötte ki a korongot saját kapuja elől a kispadra, így a játék késleltetéséért ült le két percre, majd a 19. percben az exfradista Dubek Vladimir is két percet kapott akadályozásért. Egyik előnnyel sem sikerült élni, sőt, Pavuk gáncsolása miatt négy a négy ellen folytatódott a játék. Ekkor érkezett az új szerzemény Marcus Perrier, aki a kékvonalról a kapu elé lőtte a korongot, ott pedig Braden Walls jól ért bele, és az addig remekül védő Garbacz hálójába vágódott a pakk. Így egygólos hátránnyal vonulhattunk el az első szünetre. (1-2)

A második játékrészben sem változott sokat a játék képe, többet birtokoltuk a korongot, és megpróbáltunk nagyobb fölényt kiharcolni, ez azonban sokáig nem jött össze. A harmad feléig mindössze egy-egy kiállítás volt mindkét oldalon, a játék pedig komoly tempóban zajlott. Fokozatosan átvettük az irányítást, ziccereket is kialakítottunk, amiknek a többsége sajnos kimaradt. A 34. percben viszont összejött az egyenlítés: a debütáló Marcus Perrier első ferencvárosi mérkőzésén egy assziszt után gólt is szerzett, Nagy Gergő átadásából! Továbbra is a mieink maradtak fölényben, a vezetést viszont már nem sikerült megszerezni, sőt, Hegyi kiállítása miatt áthúzódó emberhátránnyal kezdődött a záró játékrész. (2-2)

A harmadik harmadban tovább növeltük a nyomást, ezt a 16:7-es kapura lövési arány is jól mutatja, viszont a támadások befejezésében továbbra sem sikerült hatékonynak lenni. A Dunaújváros remekül élt a kínálkozó kevés lehetőséggel, előbb még a kapuvas a segítségünkre volt, az 55. percben azonban érkezett a vendégek kiválósága, Azari Zsolt, és bevágta a vendégek újabb vezető gólját. Hosszas videózás következett, ám a játékvezetők végül megadták a találatot. A hátralévő bő öt percben komoly nyomás alá helyeztük Garbacz kapuját, azonban ma semmi nem jött össze. Az 59. perc elején Fodor Szabolcs időt kért, majd lehoztuk a kapust, ám 6 az 5 ellen sem sikerült egyenlíteni, annak ellenére sem, hogy Myles Fitzgeraldnak még 6 másodperccel a vége előtt is volt helyzete.

A DAB 3-2-re megnyerte a mérkőzést, ez pedig egyben azt is jelenti, hogy véget ért férfi jégkorongcsapatunk nagy sorozata. A ligarekordot jelentő zsinórban 19 győzelem után a 20. már nem lett meg, ezzel egyben elszenvedtük az idény első rendes játékidős vereségét is. Ezzel a hazai jégen győzelmet arató Csíkszereda átmenetileg visszavette a vezetést a tabellán, igaz, két mérkőzéssel ismét kevesebbnél járunk, így vesztett pontok tekintetében még az élen állunk.

Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
FTC-Telekom – Dunaújvárosi Acélbikák 2-3 (1-2, 1-0, 0-1)
FTC-Telekom: Arany (Pleszkán) – Rantanen, Kärmeniemi, Tóth A., Nagy G., M. Fitzgerald – Jászai, Perrier, Walls, Tóth Re., Switzer – Hegyi, Sarcia, Pavuk, Tóth Ri., Farkas – Rafaj, Boros, Tóth G., Roczanov, Hardi. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.
Dunaújvárosi Acélbikák: Garbacz (Pinczés) – Hruby, Jabornik, Azari, Dubek, Saluga – Franssila, Léránt, Josszafov, Turtiainen, Uski – Hüffner, Mestyán, Huovinen, Nagy M. M., Török – Lencsés, Szabó, Makovics, Németh, Pinczés. Vezetőedző: Borbás Gergely.
Kapura lövések: (12:8, 9:8, 16:7) 37:23
Védések: (6:11, 8:8, 6:16) 20:35 / 86.96% : 94.59%
Kiállítás percek: (2:6, 4:4, 2:4) 8:14
Emberelőny kihasználás: (6 / 0) 0.00% / (4 / 0) 0.00%
Emberhátrányos védekezés: (0 / 4) 100.00% / (0 / 6) 100.00%
Gólszerzők: Walls (19:36, Perrier, Switzer), Perrier (33:09, Nagy G., Jászai), illetve Josszafov (08:29, Turtiainen, Uski), Turtiainen (13:44), Azari (54:15, Léránt)

A mérkőzést követő sajtótájékoztató Borbás Gergely ideiglenes DAB vezetőedző, és Fodor Szabolcs részvételével: