A 13. győzelem felé a Dunaújvárosi Acélbikák testén át vezet az út

2018. október 26., péntek 13:43 | 2 hónapja 21 napja -1 órája 24 perce
Vesztett pontok tekintetében már listavezető, zsinórban 12 mérkőzés óta veretlen férfi jégkorongcsapatunk a hazai jégen erős DAB otthonába látogat.
A 13. győzelem felé a Dunaújvárosi Acélbikák testén át vezet az út

Az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapata az alapszakasz feléhez közeledve parádés formába lendült. Fodor Szabolcs együttese legutóbbi mérkőzésén 3-0-s győzelmet aratott a listavezető Csíkszereda ellen, ezzel, mivel két mérkőzéssel kevesebbet játszott riválisánál, vesztett pontok tekintetében már átvette a vezetést a tabellán. Emellett a Fradi a mezőny egyetlen csapata, amelyik továbbra is minden mérkőzésén szerzett pontot, a legutóbbi sikerrel pedig zsinórban már 12 mérkőzés óta veretlen. Ennél az egész MOL/Erste Liga történetében mindössze két hosszabb sorozatra volt példa. Az egyiket éppen aktuális riválisunk, a Dunaújvárosi Acélbikák rakta össze, akik 2013 decembere és 2014 januárja között 14 mérkőzésen át nem találtak legyőzőre.

Ami a DAB idei szereplését illeti, a csapat nagy csatában áll a felsőházi rájátszást érő helyek egyikéért. Az újvárosiak jelenleg a tabella 6. helyén állnak, 13 mérkőzésükből hetet megnyertek, és egy ráadásos, valamint öt rendes játékidős vereséget szenvedtek. Hazai jégen nem rossz a mérlegük, hét eddigi otthoni találkozójukon mindössze a listavezető Csíkszereda, valamint a DEAC ellen maradtak alul. A két csapat eddig egyszer találkozott idén, akkor a mieink 3-0-s vezetés után, végig kontrollálva a mérkőzést 3-2-es győzelmet arattak. A mieink ezzel szemben utoljára szeptember 14-én Csíkszeredán szenvedtek vereséget a szétlövésben, és nincs egy hete, hogy idegenben is rangadót tudtak nyerni, a DEAC otthonában.

A Dunaújvárosi Acélbikák – FTC-Telekom mérkőzés 18.00-kor kezdődik a Dunaújvárosi Jégcsarnokban.

Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
Dunaújvárosi Acélbikák – FTC-Telekom
2018. október 26., péntek 18.00
Dunaújvárosi Jégcsarnok

Élő közvetítés: