A Bécs ellen sorozatban már 14. győzelméért, és a tabella első helyéért lép jégre férfi jégkorongcsapatunk

2018. október 28., vasárnap 12:16 | 2 hónapja 19 napja 1 órája 28 perce
Az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapata a Vienna Capitals II csapatát fogadja a Pesterzsébet Jégcsarnokban vasárnap este, a hétfői Jubileumi Hokiderbi felvezetéseként.
A Bécs ellen sorozatban már 14. győzelméért, és a tabella első helyéért lép jégre férfi jégkorongcsapatunk

Nehéz dolog úgy felkészülni egy „kötelező győzelemnek” titulált hazai mérkőzésre, hogy az ember fejében ott motoszkál, nem egészen 24 órával később telt házas mérkőzésen lép jégre a Tüskecsarnokban, az ősi rivális Újpest ellen, az FTC jégkorongszakosztálya alapításának 90. évfordulóját ünneplő Jubileumi Hokiderbin. Ezúttal mégis ezt a feladatot kell megugrania az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapatának, hiszen ünnepi mérkőzés ide, hétfő esti tévés rangadó oda, ettől még nem marad el a szokásos vasárnapi játéknap az Erste Ligában, a Fradinak pedig hazai jégen, a Pesterzsébet Jégcsarnokban van jelenése a Vienna Capitals II ellen.

Hogy miért ennyire egyértelmű a „kötelező győzelem” jelző a mérkőzéssel kapcsolatban? Már a két csapat örökmérlege is árulkodó; a bécsi sztáralakulat az Erste Ligához az előző idényben csatlakozó, fiatalokkal teletűzdelt farmcsapata eddigi története során hét alkalommal találkozott a Ferencvárossal, ebből pedig ötször a zöld-fehérek hagyták el győztesen a jeget. A két bécsi siker tavaly decemberben és idén februárban született, amikor az akkor még Greg Lindqvist vezette Fradi hatalmas gödörbe került, és rég látott mélyrepülést produkált, a februári mérkőzésnek ráadásul a rájátszás szempontjából már semmi tétje nem volt, a játékosok pedig ennek megfelelően viselkedtek a jégen… Sokkal többet mond az erőviszonyokról a 2018/19-es szezon, amelyben eddig egyszer csaptak össze a felek, és az immáron Fodor Szabolcs vezette, megújult Fradi 8-1-es győzelemmel tért haza a bécsi Erste Bank Arena 3-as számú csarnokából…

A bécsiek ráadásul nem mutatnak nagyobb erőt, mint az előző bajnokságban: eddigi 14 mérkőzésükből tízszer rendes játékidős vereséggel zártak, mindössze három sima, és egy ráadásos győzelmet arattak. A négy sikerből kettőt a tabella utolsó helyén szerénykedő Vasas, míg egyet a szintén nem túl acélos, jelenleg utolsó előtti Hokiklub Budapest ellen értek el, az egyetlen bravúrjuk a – igaz, hogy akkor még a várakozások alatt teljesítő, edzőváltás előtt álló – Gyergyó idegenbeli 1-0-s legyűrése volt.

Ezzel szemben az FTC-Telekom immáron 13 mérkőzés óta nem talált legyőzőre a bajnokságban, így egyetlen mérkőzésre van attól, hogy beállítsa a jelenlegi ligatagok közül tartott leghosszabb veretlenségi szériát, a Dunaújváros 14 mérkőzéses sorozatát, és mindössze 3 találkozóra került a MAC ligarekordjától. Emellett az egyetlen csapat, amelyik minden eddigi mérkőzésén szerzett pontot, és szintén egyedüliként veretlen még hazai jégen. Sőt, a második legtöbb gólt lőtte, és messze a legkevesebbet kapta a bajnokság csapatai közül. De ami még ezeknél a szép sorozatoknál is fontosabb, hogy a Csíkszereda pénteki botlása után egy rendes játékidős győzelemmel a Fradi átveheti a vezetést a tabellán, méghozzá úgy, hogy még mindig egy mérkőzéssel kevesebbje lesz, mint székely ellenfelének.

Motiváció tehát akad bőven, éppen ezért, bár nehéz a fejekből kiűzni, legalább ma késő estig még nem szabad a hétfői Derbivel foglalkozni. Erre hívta fel a figyelmet Rafaj Attila is, aki igyekezett a pénteki dunaújvárosi találkozó tanulságait is levonni:

Az FTC-Telekom – Vienna Capitals II mérkőzés vasárnap 18.00-kor kezdődik a Pesterzsébet Jégcsarnokban. A jegypénztár 17.00-kor nyit, fontos információ, hogy még kaphatóak a hétfői Jubileumi Hokiderbi utolsó belépői is!

Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
FTC-Telekom – Vienna Capitals II
2018 október 28., vasárnap 18.00, Pesterzsébet Jégcsarnok
Jegyek: a helyszínen, 17.00-tól, 1000 forintos egységáron. Még kaphatóak a belépők az október 29-ei Jubileumi Hokiderbire is!