A bécsiek második csapata bombaformában lévő jégkorongcsapatunk következő ellenfele

2018. október 5., péntek 13:48 | 4 hónapja 12 napja 16 órája 54 perce
Az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapata az Erste Liga pénteki játéknapján a tabella 7. helyén álló Vienna Capitals II otthonába látogat.
A bécsiek második csapata bombaformában lévő jégkorongcsapatunk következő ellenfele

Nem túlzás azt állítanunk, eddig álomszerűen alakul az idény a nyáron alapjaiban átalakult férfi jégkorongcsapatunk háza táján. Fodor Szabolcs együttese tíz mérkőzést követően, vagyis az alapszakasz egynegyedén túl úgy áll a tabella második helyén, hat ponttal megelőzve a harmadik DEAC-ot, és mindössze egyetlen pontra a listavezető Csíkszereda mögött, hogy a mezőny egyetlen olyan csapata, amelyik a rendes játékidőben még nem szenvedett vereséget. Sőt, a ráadásban is mindössze kétszer kellett lemondanunk a bónusz második pontról, hétfőn parádés játékkal, rég nem látott hangulatú meccsen vettük el egy 7-3-as győzelemmel a csíkiak veretlenségét, zsinórban hét mérkőzés óta nem találtunk legyőzőre, teljesítményünkkel pedig kiérdemeltük az Erste Liga észak-amerikai stílusú Erősorrendjének első helyét. (Az Erősorrend, vagyis Power Ranking egy az észak-amerikai major sportligákban bevett heti rangsor, amelyet szakértők állítanak össze részben a csapatok heti eredményei, részben szubjektív szempontok alapján, és azért van rá szükség, mert a különböző divíziók és főcsoportok miatt a legtöbb ligában nincs abszolút, minden csapatot tartalmazó tabella.)

Az FTC-Telekom a liga pénteki játéknapján Bécsben kezdi meg az alapszakasz második negyedét, a Vienna Capitals II otthonában. A bécsi kirakatcsapat farmgárdája az előző idényben debütált az Erste Ligában, és többségében a pofozógép szerepét töltötték be. A csapat a nyáron alaposan átalakult, a játékoskeretben is voltak változások, főleg a légiósok terén, és új vezetőedzőjük is van Santeri Heiskanen személyében. A csapat, bár idén sem reménykedhet felsőházi pozícióban az alapszakasz végén, az már most egyértelműen látszik, hogy előrelépett játékerő tekintetében. Eddigi hét mérkőzésükön nyolc pontot gyűjtöttek, többet, mint tavaly a teljes alapszakaszban, és van már két rendes játékidős győzelmük is, az egyiket a szezon eddigi egyik legnagyobb meglepetéseként Gyergyóban érték el.

Sokat és gyorsan korcsolyázó csapatról van szó, ennek ellenére az elsőtől az utolsó pillanatig koncentrálva nem szabad, hogy gondot okozzon a papírforma érvényesítése. Az egyre jobb formába lendülő, a Csíkszereda ellen gólt is szerző Farkas Lőrinc Simon is azt emelte ki, hogy nem szabad kizökkennünk, végig a saját játékunkat kell játszanunk Bécsben is.

A Vienna Capitals II – FTC-Telekom mérkőzés 17:50-kor kezdődik Bécsben, az Erste Bank Arena hármas számú csarnokában. Belépőjegyek a helyszínen vásárolhatóak.

Felhívjuk szurkolóink figyelmét, hogy férfi jégkorongcsapatunk mérkőzéseinek elektronikus naptára elérhető letölthető formátumban IDE kattintva!

Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
Vienna Capitals II – FTC-Telekom
2018. október 5., péntek 17:50, Bécs, Erste Bank Arena Halle 3
Letölthető online meccsnaptár: ITT