A Brassó ellen javíthat férfi jégkorongcsapatunk

2019. január 7., hétfő 16:13 | 10 napja 12 órája 3 perce
Az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapata alig 24 órával a Fehérvár elleni vereség után ismét hazai környezetben lép jégre, ezúttal a Corona Brassó ellen.
A Brassó ellen javíthat férfi jégkorongcsapatunk

Csalódott csapatok csatája - ha minden áron rövid, hatásvadász felütést szeretnénk férfi jégkorongcsapatunk ma esti mérkőzése elé (bár távol álljon tőlünk e szándék), akkor ezzel az alliteráló címmel vezethetnénk fel a Brassó elleni hétfő esti rangadót.

A maga részéről az FTC-Telekom mindenképpen csalódott lehet, hiszen a remek 2018-as évzárás után az újév eddig nem a várakozásoknak megfelelően alakult: a MAC Újbuda elleni vereség a Magyar Kupa elődöntőjében ugyan még betudható papírforma eredménynek (igaz, nagyon bosszantó, hiszen a játék képe alapján sokkal több volt benne), a Fehérvár elleni vasárnapi hazai zakó viszont, ami egyben a 2018/19-es Erste Liga idény legsúlyosabb veresége volt, már bőven a "váratlan meglepetés" kategóriába tartozik. (Még akkor is, ha a találkozó után Fodor Szabolcs vezetőedző azért rávilágított a sérülésektől tizedelt csapatunk előtt álló nehézségekre).

Zsinórban két vereség soha, semmilyen körülmények között nem esik jól egyetlen csapatnak, és szurkolóiknak sem, mielőtt azonban túlságosan kongatni kezdenénk a vészharangot, érdemes leszögezni néhány fontos tényt. Egyrészt, ugyan a szakvezetés egy komplett sornyi játékost kénytelen hosszabb-rövidebb ideje nélkülözni (Rafaj Attila és Pavuk Attila a december 19-ei debreceni túra óta bajlódik a térdével, Myles Fitzgerald a Bécs elleni karácsonyi mérkőzésen kapott brutális ütközésből lábadozik, Dósa Krisztián az idény eleji súlyos vállsérülésével való rehabilitáció végén jár, míg Tóth Renátó és Hardi Richárd betegség miatt hagyott ki több meccset is), ám a sérültek jó részéről tudható, hogy legkésőbb a középszakaszra bevethető állapotban lesznek, azzal viszont, hogy a felsőházi folytatás már fordulók óta matematikailag be lett biztosítva, nem éri meg megkockáztatni, hogy esetleg rásérüljenek, és ki kelljen hagyniuk a bajnokság legfontosabb szakaszát. Másrészt, ugyan papíron nem fest túl szépen az egy héten belül elszenvedett két vereség, ám a ligában a Fehérvár elleni kudarcot megelőzően, a november vége óta lejátszott tíz mérkőzésen hét győzelem és mindössze három vereség volt a mérleg, ebből egyet a Csíkszereda pokoli hangulatú otthonában szenvedtünk el egy rangadóhoz méltó, szoros összecsapáson. Emellett továbbra is vezetjük a tabellát öt meccsel az alapszakasz vége előtt - az igazsághoz hozzátartozik, hogy jelenleg a csíkiak vannak kétmeccsnyi hátrányban, így vesztett pontok alapján egyetlen egységgel most éppen ők állnak jobban. Rangadók még várnak mindkét félre, így korántsem eldöntött kérdés még az alapszakasz első helyének megszerzése. (Ha már szóba kerül, érdemes megemlíteni, hogy a felsőházi középszakaszban az öt legjobb csapat 6-3-2-1-0 bónuszponttal vág neki, az alapszakasz eredményei pedig törlődnek, így a presztízsen túl egymeccsnyi fór is a tétje a Sportklubbal vívott versenyfutásunknak.)

Ami a Brassót illeti, Greg Lindqvist együttese korántsem kezdte jól az idényt, aztán viszont belelendültek, novemberben volt ötös győzelmi szériájuk is, október 26-a és november 26-a között tizenegy mérkőzésből tízet megnyertek, remek sorozatukat a brassói Olimpiai Jégcsarnokban - ki más, mint éppen - az FTC-Telekom törte meg, idegenben 4-2-re győztük le Jereme Tendleréket. A Corona ennek ellenére remek szereplésével felzárkózott a tabella harmadik helyére, sőt, Csíkszeredában is fényes győzelmet tudott aratni. Utána decemberben még volt két győzelme a Farkasoknak, ám az év végéig már ők sem játszottak Erste Liga mérkőzést, ezzel némileg vissza is estek a tabellán. A Román Kupa elveszített döntője egy kicsit visszavehetett a lendületükből, ugyanis az újévi nyugati túrájuk korántsem alakul a várakozásoknak megfelelően. Pénteken hátrányból fordítva, elképesztő nehézségek árán tudtak csak nyerni a tabella utolsó előtti helyén szerénykedő Hokiklub Budapest otthonában, majd vasárnap hozzánk hasonlóan ők is "totógyilkos" mérkőzést játszottak, 2-1-es rendes játékidős vereséget szenvedtek Bécsben.

A vereségek, és a nehézségek ellenére még így is az első találkozik a negyedikkel ma este a Pesterzsébet Jégcsarnokban - ott, ahol a két csapat első idei egymás elleni mérkőzésén 8-0-ra győztük le a brassóiakat. Óriási hiba lenne azonban abból a meccsből kiindulni, ha ennek alátámasztására nem elegendőek a fent leírtak, úgy álljanak itt Nagy Gergő intelmei, aki azt ígérte a szurkolóknak, mindent megtesznek azért, hogy kiköszörüljék a Fehérvár ellen esett csorbát.

Hogy a két csalódott csapat csatájából melyik kerül ki győztesen, vagyis hogy sikerül-e komoly erőt mutatva éppen egy rangadón kijönnünk a rossz szériánkból, kiderül 20.00-tól a Pesterzsébet Jégcsarnokban. Jegyek a helyszínen kaphatóak, a jegypénztár 19.00-kor nyit. A hétfő esti rangadót az M4 Sport élőben közvetíti.

Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
FTC-Telekom - ASC Corona Brassó
2019. január 7., hétfő 20.00, Pesterzsébet Jégcsarnok
Jegyek: a helyszínen, 1000 forintos egységáron
TV: M4 Sport, élő