A Brassó ellen küzdünk meg a hibátlan erdélyi túráért

2019. január 13., vasárnap 13:02 | 1 hónapja 6 napja 4 órája 33 perce
Az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapata a Gyergyó legyőzése után erdélyi túrája második mérkőzésén a Corona Brassó otthonába látogat, és harcba száll a hatpontos túráért, és az alapszakasz-elsőségre való esély megőrzéséért.
A Brassó ellen küzdünk meg a hibátlan erdélyi túráért

Amint arról ITT beszámoltunk, férfi jégkorongcsapatunk az Erste Liga idei alapszakasza utolsó erdélyi túrájának első mérkőzésén 4-1-es győzelmet aratott a Gyergyói HK otthonában. Fontos siker volt ez, nem csak önmagában a három pont miatt, és amiatt, hogy ezzel versenyben maradtunk az alapszakasz első helyének megszerzéséért (a mieink jelenleg négy ponttal állnak jobban, mint a második helyezett Csíkszereda, ám nagy riválisunk két meccsel kevesebbet játszott, így nekünk három, nekik pedig öt találkozó van hátra a középszakasz előtt), ezzel a maximális bónuszpontokért a középszakaszra. Azért is jelenthet sokat ez az idegenben aratott győzelem, mert ezzel megvan a 2019-es naptári év első győztes mérkőzése, ez pedig nagyon sokat jelenthet a játékosok önbizalmát tekintve, ugyanis a szezon során először talán lelkileg kisebb gödörben volt a csapat az erdélyi kirándulás előtt - ez érthető, hiszen zsinórban három tétmérkőzésen hagyták el gyors egymásutánban vesztesen a jeget, erre pedig 2018/19-ben még nem volt korábban példa.

A győzelem egyben utat nyitott afelé is, hogy a Brassó elleni mai mérkőzésen az újabb három pont megszerzésével a Ferencváros abszolválja az idény első hibátlan, hatpontos erdélyi túráját. Figyelembe véve a két ellenfél erősségét, és fejlődését a legutóbbi összecsapások óta, valamint az erdélyi utazások jól ismert, különösen fárasztó körülményeit, valamint a mieink eddigi januári szereplését, ez óriási fegyvertény lenne, és hatalmas lökést adhatna a hátralévő két alapszakasz-meccsre és a középszakaszra egyaránt.

Nagyon nem lesz azonban egyszerű dolgunk, hiszen a Brassó az alapszakasz harmadik helyének megtartásáért küzd, ráadásul azt kevesebb mint egy héttel ezelőtt is láthattuk Pesterzsébeten, hogy mennyit erősödtek játékban legutóbbi találkozásaink óta. A szezon elején még egy 8-0-s vereségbe szaladt bele a Fradi otthonában Greg Lindqvist legénysége, utána viszont nagyon elkapták a fonalat, igazi élcsapat lett belőlük, és ugyan Brassóban is tudtunk december elején rendes játékidőben nyerni, az már egy sokkal szorosabb meccs volt. Legutóbb január 7-én Pesterzsébeten pedig kétgólos hátrányból felállva, a szétlövésben két pontot is elraboltak tőlünk. Ennek ellenére még így is a Ferencváros lehet a találkozó esélyese, ehhez viszont nagyot kell előrelépni a legutóbbi találkozóhoz képest mind helyzetkihasználásban (hiába soroztuk meg, végül naggyá tettük a brassói kapust, Tőkét, igaz, a Tőke-Polc páros az egyik legjobb mérleggel rendelkező kapusduó az egész mezőnyben), másrészt nagyon fontos lesz az emberelőnyös helyzetek hatékony értékesítése (legutóbb bár hosszú perceken át játszottunk kettős fórban, abból sem sikerült bevinnünk a végső döfést). Ezekre hívta fel a figyelmet a találkozó előtt védőnk, Hegyi Ádám is.

A Corona Brassó - FTC-Telekom mérkőzés magyar idő szerint 16.00-kor kezdődik a brassói Olimpiai Jégcsarnokban.

Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
Corona Brassó - FTC-Telekom
2019. január 13., vasárnap 16.00 (magyar idő szerint), Brassó, Olimpiai Jégcsarnok