A Brassó érkezik

2018. január 29., hétfő 10:43 | 1 éve 19 napja 20 órája 30 perce
Jégkorongcsapatunk a Brassóval játszik a Pesterzsébet Jégcsarnokban hétfőn 18 órakor.
A Brassó érkezik

Ismét erdélyi csapattal mérkőznek meg jégkorongozóink hétfőn 18 órakor. A brassói gárda szombaton 5-1-re verte a Fehérvárt, így két mérkőzésen szerzett hét pontjukkal elénk kerültek a második helyre. Mi öt ponttal a harmadik helyen állunk három mérkőzés után, és mindössze két pont előnyünk van a Fehérvárral és a Csíkszeredát megverő Vienna Capitals II-vel szemben. Az alapszakaszban utolsó bécsiek győzelmével pillanatnyilag izgalmassá vált a mindössze egyetlen kiesőről döntő középszakasz, a győzelemnek az alsóházban tehát már nem csak elvi értéke van.

Brassói ellenfelünkkel szemben jelenleg jobb a mérlegünk, hiszen mindkét hazai mérkőzést megnyertük és egy sima idegenbeli vereség után legutóbb csak büntetőkkel véreztünk el. Bár a helyzetkihasználás az utóbbi két meccsen javult, a védelmi gyengélkedések továbbra is jellemzőek, így csapatunk továbbra is keresi igazi önmagát, míg a Brassó pályája, ha nem is meredeken, de emelkedőben van. Ami mellettünk szól az a hazai pálya, ahol lényegesen jobban tud teljesíteni csapatunk, illetve az, hogy bár a Brassó játékosállományát tekintve az Erste Liga legjobbjai közé tartozik, a teljesítménye erősen ingadozó, tehát összeszedett játékkal meg lehet őket verni, főleg, hogy négy napon belül ez a harmadik összecsapásuk.

„A Brassó egy nagyon jó csapat. Az elején belealudtak a bajnokságba, de szépen, fokozatosan jöttek fel. Mindenképpen kiélezett meccset várok. A középszakaszban nem lehet ellazázott meccs szerintem egyik csapat részéről sem, úgyhogy 60 percen keresztül éles meccs lesz” – mondta kapusunk, Pleszkán József.

A középszakasz teljes menetrendje IDE kattintva érhető el, ITT pedig letölthető digitális naptár formájában.

Erste Liga középszakasz
FTC – ASC Corona Brassó

2018.01.29., hétfő 18.00, Pesterzsébet Jégcsarnok
2017/18-as Erste Liga jegy- és bérletinformációk: ITT és ITT
Beléptetéssel kapcsolatos információk: ITT