A címvédőhöz látogatunk

2017. december 3., vasárnap 11:11 | 10 hónapja 14 napja 15 órája 16 perce
Jégkorongcsapatunk a háromszoros címvédő és jelenlegi listavezető DVTK Jegesmedvék otthonában játszik vasárnap este 18.00-kor.
A címvédőhöz látogatunk

Jégkorongozóink remek hetet tudnak eddig maguk mögött, három nagy téttel bíró meccset vívtak meg sikeresen. Hétfőn az akkor még dobogós Csíkszeredát győzték le, szerdán fölényes győzelemmel jutottak tovább a Magyar Kupa négyes döntőjébe a Dunaújváros ellen, majd pénteken a második helyezett MAC legyőzésével visszaszerezték a harmadik helyet az Erste Liga tabelláján. Vasárnap 18 órakor Miskolcon a tabellát fölényesen vezető DVTK ellen folytatódhat ez a rendkívüli sorozat. Ehhez persze meg kell tanulni idegenben győzni, ugyanis míg hazai pályán nincs nálunk jobb csapat az Erste Ligában, addig idegenben csak a sereghajtó Vienna Capitalst és az utolsó előtti Fehérvári Titánokat sikerült megverni. A miskolci alakulat rendkívül magabiztos szezont produkál eddig. Nem csak az Erste Ligát vezeti fölényesen, de a szlovák Extraliga legjobb csapataival közösen indított Visegrádi Kupa döntőjébe is bejutott, így rendkívül nehéz falatnak ígérkezik. Az egyetlen idei hazai vereségünket is ellenük szenvedte el a csapatunk, bár azon a mérkőzésen az 50. percben még döntetlen volt az állás. A Magyar Kupa-selejtezőkön is csak a Jegesmedvék otthonában vesztettünk pontokat, akkor 5-0-s vereséggel távoztunk. Nem mi vagyunk tehát az esélyesek, azonban egy ilyen hét után bármire képesek lehetnek hokisaink. Az elmúlt négy évben mindig sikerült legalább egyszer ponttal vagy győzelemmel távozni Miskolcról, nem lenne példa nélküli tehát, ha a DVTK Jegesmedvék ellen is folytatnánk a sikerszériát.

„A pénteki győzelem egy igazi csapatmunka volt. Készülünk a DVTK ellen is nagyon, jó csapatot alkotnak, nem lesz egyszerű dolgunk, főleg úgy, hogy ezen a héten négy meccset kell játszanunk, így kétnaponta volt mérkőzésünk komoly téttel. Nehéz lesz, de próbáljuk behúzni a három pontot ott is. Idegenben mindig nehezebb játszani, mint hazai pályán, ugye itthon vannak szurkolóink, itt a vendégcsapatoknak rendkívül nehéz játszani, de nem tudom pontosan megmondani, hogy mi hiányzott eddig a jó vendégszerepléshez. Mindent meg fogunk tenni, hogy vasárnap megváltozzon ez a dolog” – mondta el csatárunk, Szappanos Dávid.

Erste Liga
DVTK Jegesmedvék - FTC
2017.12.03. vasárnap 18.00, Miskolci Jégcsarnok (Miskolc, Dusik Lajos sétány)
Belépők a vendégek részére fenntartott J szektorba: felnőtt 1700 Ft, diák 1200 Ft