A Csíkszereda jön

2018. január 26., péntek 11:20 | 11 hónapja 20 napja 21 órája 37 perce
Jégkorongcsapatunk pénteken 18 órakor a Csíkszeredai Sportklubbal küzd meg a Pesterzsébet Jégcsarnokban.
A Csíkszereda jön

Hosszú nyeretlenségi sorozatot zárt le jégkorongcsapatunk szerdán a Fehérvári Titánok ellen. Hogy a teljesítményünk nem csak egy meccsre állt helyre, azt péntek este 18 órakor a Csíkszeredai Sportklub ellen bizonyíthatják jégkorongozóink. Az alapszakaszt a Sportklub az 5. helyen zárta, ami a középszakasz indulásakor két pont hátrányt jelentett számunkra. A csíki alakulat egy mérkőzést játszott eddig, így jelenleg hétpontos, míg mi két mérkőzést követően 5 ponttal állunk. Hatpontos rangadó ez tehát számunkra, de hátra is érdemes tekintenünk, hiszen a Brassó mindössze egy pontra van tőlünk.

Szerdán a Titánok ellen helyükre kerültek a dolgok helyzetkihasználás terén, a hét gólunkat hét különböző játékos lőtte, ráadásul emberhátrányban kettőt is szereztünk, ami különösen pozitív, hiszen a hosszú negatív sorozathoz vezető legnagyobb hibánk az volt, hogy a százszázalékos ziccereket rendre kihagytuk. Esélyünk akkor van, ha támadásban tudjuk újra hozni ezt a formát, azonban ez még kevés, ugyanis a védelemnek még bőven van hova fejlődni, hiszen öt kapott góllal ritkán lehet mérkőzést nyerni. Ráadásul a Sportklub elől rendkívüli játékerőt képvisel, hiszen a két orosz válogatott és Gagarin Kupa győztes több mint 800 KHL-meccsén felül még további 600 meccs van a csapattagok lábaiban Európa legerősebb bajnokságából. Ami a korábbi meccseinket illeti, Székelyföldön két sima vereség született. Pestszenterzsébeten viszont mindkét mérkőzés hosszabbításban dőlt el, november végén a Fradi, majd december közepén a Csíkszereda javára. Jó hangulatú és izgalmakkal teli mérkőzésre számíthatnak tehát a kilátogató szurkolók.

„Nyertünk szerdán és ez pozitívum. A csapat és én is nagyon örülünk a győzelemnek. Jól támadtunk, sok gólt szereztünk, de a Csíkszereda ellen jobbnak kell lennünk a védekező zónában. Hatékonyabban kell majd segítsük egymást és össze kell dolgoznunk a védekezésben” – mondta kapusunk, Sevela Peter, majd a rossz sorozat ellenére is kitartóan biztató szurkolókról mondta el a véleményét. „Remek szurkolóink vannak, szeretem is őket. Ők akkor is szurkolnak, ha veszítünk, mert segíteni akarnak a csapatnak. Ha pedig nyerünk, egy győztes meccs után ez az egész természetesen még jobb. Csak köszönetet tudok nekik mondani!”

A középszakasz teljes menetrendje IDE kattintva érhető el, ITT pedig letölthető digitális naptár formájában.

Erste Liga középszakasz
FTC - Csíkszeredai Sportklub

2018.02.26., péntek 18.00, Pesterzsébet Jégcsarnok
2017/18-as Erste Liga és Magyar Kupa jegy- és bérletinformációk: ITT és ITT
Beléptetéssel kapcsolatos információk: ITT