A DAB érkezik

2018. január 2., kedd 12:01 | 1 éve 1 hónapja 15 napja 18 órája 59 perce
Jégkorongcsapatunk a harmadik helyezett Dunaújvárosi Acélbikákat fogadja kedden 18.00-kor.
A DAB érkezik

Az újév első meccsén, kedden 18 órakor a Dunaújvárosi Acélbikák csapatát fogadjuk a Pesterzsébet Jégcsarnokban. Ellenfelünk hatalmas lendületben van, a legutóbbi 14 meccséből 11-et megnyert, ami a tabella 7. helyéről a dobogóra repítette őket, ahol 48 ponttal állnak. Csapatunk pont ellentétes utat járt be, a két csapat legutóbbi összecsapása óta, a 3. helyről csúszott vissza a 6. pozícióba, mivel az elmúlt 13 meccsből mindössze 3-at sikerült nyerni. Ennek következtében a jelenlegi 36 pontunkkal sajnos már csak matematikai esély van arra, hogy a középszakaszt a felsőházban játsszuk le, azonban a győzelem így is fontos, hiszen nem mindegy, hogy hány extra ponttal vágunk majd neki. A Csíkszereda a 8 pontos előnye ellenére még fogható, hiszen egy mérkőzéssel többet játszottak és az alapszakasz zárómeccsén náluk játszunk. Azonban a szintén 8 pontos előnnyel rendelkező Újpest ellen már csak szerencsével lehet némi remény, annak ellenére, hogy pénteken velük is összecsapunk. Bárhogy is alakuljon, egyedül az biztos, hogy az előre lépéshez kötelező győzni az Acélbikák ellen.

Hokisaink háromszor csaptak össze a DAB-bal az Erste Ligában. Hazai pályán szezon elején 5-1-re vertük őket, idegenben azonban egy szoros 4-2-es meccsen győzött a DAB, majd a következő dunaújvárosi meccsen nagy adag szerencsével és mintaszerű kontrahokival 7-2-es vereséget mérték hokisainkra. A mérleg ennek ellenére nem negatív, hiszen november végén a Magyar Kupában ismét 5-1-es győzelmet ünnepeltünk otthon. A hazai pálya előnye lehet tehát a kulcs a mai mérkőzésen.

"A Dunaújváros az edzőváltás óta felfelé ívelő pályát mutat. Az elmúlt 14 meccsükből 11-et megnyertek, mi pedig már 8 mérkőzés óta zsinórban kikapunk. Ez egy érdekes meccs lesz, biztos, hogy nagyon jó formában fognak játszani, hiszen küzdeniük kell a legjobb négybe kerülésért, míg nekünk már nincs sok esélyünk bekerülni. A legfontosabb nekünk, hogy elkezdjünk olyan formában játszani, amit a középszakaszban és a rájátszásban tudunk hasznosítani. Mindent meg kell tennünk azért, hogy megtaláljuk a góllövő ütőket és meccseket nyerjünk" –nyilatkozta hátvédünk, Korbuly Gergely.

Jégkorong, Erste Liga
FTC - Dunaújvárosi Acélbikák

2018.01.02. kedd 18.00, Pesterzsébet Jégcsarnok
2017/18-as Erste Liga és Magyar Kupa jegy- és bérletinformációk: ITT
Beléptetéssel kapcsolatos információk: ITT