A Dunaújvárosi Acélbikák ellen szerezheti meg első idei rendes játékidős győzelmét jégkorongcsapatunk

2018. szeptember 21., péntek 1:35 | 4 hónapja 28 napja 5 órája 25 perce
Jégkorongcsapatunk az Erste Liga alapszakaszának ötödik mérkőzésén a tabella harmadik helyén álló Dunaújvárosi Acélbikákat fogadja a Pesterzsébet Jégcsarnokban.
A Dunaújvárosi Acélbikák ellen szerezheti meg első idei rendes játékidős győzelmét jégkorongcsapatunk

Az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapata két kőkemény, ráadásba torkolló mérkőzésen megszerzett értékes három ponttal tért haza az Erste Liga 2018/19-es idényének első erdélyi túrájáról, ezzel mind a négy idei ligamérkőzésén hosszabbítást játszott a Ferencváros. Nincs azonban idő pihenni, következik ugyanis az újabb mérkőzés, ezúttal a liga tabellájának harmadik helyén álló Dunaújvárosi Acélbikákat fogadjuk Pesterzsébeten.

A komoly múlttal rendelkező, 1974-ben még Dunaújvárosi Kohász SE néven alapított, első bajnoki címét jelenlegi utánpótlás szakmai igazgatónk, Kercsó Árpád vezetésével megszerző, ötszörös bajnok DAB a legutóbbi idényben a felsőházban zárta az alapszakaszt, ezzel elvileg el kellett volna, hogy kerülje a papíron legnehezebb ellenfeleket. Ennek ellenére keserű szájízzel zárta az előző bajnokságot a Dunaújváros, ugyanis a Csíkszereda a negyeddöntőben kisöpörte Azariékat, Jason Morgan vezetőedző pedig végül a nyáron távozott a klubtól. A csapat új vezetőedzője a finn Antti Karhula lett, aki játékosként finn másodosztályú bajnoki címet, és Francia Kupa-aranyérmet tud felmutatni, edzőként pedig szintén hazája második vonalában, valamint az észt válogatottnál dolgozott korábban. Ami a játékoskeretet illeti, a csapat Azari Zsolt, Hruby Gellért vagy Lencsés Tamás neve által fémjelzett magyar magja együtt maradt. A távozók között a két Debrecenbe igazoló cseh légiós, Dominik Novotny és Jakub Izacky mellett érzékeny veszteség lehet Duschek Dávid is, akit kapusposzton a fehérvári utánpótlásból érkező Pinczés Bendegúzzal, valamint az éppen a Ferencvárosból távozó Sevela Peterrel próbálnak meg pótolni. Az érkezők oldalán emellett kiemelendő a Brassóból igazolt Martin Saluga, a 100 kilogrammos, finn másodosztályú bronzérmes Oula Uski, a brit elitligából érkező védő, Miika Fransila, az orosz Artyom Josszafov, a tapasztalt svéd Jonas Westerling, vagy a szintén a Fradiból távozó kékvonalas bombázó, Henrich Jaborník. Az látszik, hogy talán az egész mezőny legerősebb légióssora a Dunaújvárosé (beleértve a Csíkszereda és a Gyerygó orosz kontingensét is), az igazolásokat pedig megkoronázták az egyenesen a finn élvonalból érkező, másodosztályú bajnok csatárral, Jaakko Turtiainennel.

Hogy sok jó játékos még nem alkot feltétlenül tökéletes csapatot, mi sem bizonyítja jobban, hogy a nyári felkészülés az Acélbikáknál sem volt felhőtlen. A Visegrád Kupában ők is kikaptak mindhárom szlovákiai ellenfelüktől, és mindössze az ősi ellenfél farmcsapata, a Fehérvári Titánok ellen vigasztalódhattak – igaz, négy gólt így is kaptak a rivális fiataljaitól a 6-4-re megnyert előszezon-meccsen. A csapat még két szlovákiai ellenfél ellen tesztelt –mindkét meccsnek vereség lett a vége.

Ami az Erste Ligát illeti, a dunaújvárosiaknak a miénknél jelentősen könnyebb sorsolás jutott. A DAB Bécsben kezdte a szezont, és egyáltalán nem aratott könnyű győzelmet, a Capitals két harmadon át kiválóan tartotta magát, sőt, még vezetett is. Az Acélbikák a Vasason aztán átgyalogoltak, azonban az Újpest rendes játékidőben állította meg Azariékat, akik a Brassó elleni hétfői tévés mérkőzésen vigasztalódtak. A 4-1-es győzelem könnyednek tűnhet, ám kőkemény találkozó volt, a két csapat együtt összesen 142 percnyi kiállítást kapott a véglegesekkel együtt, és négy játékost el is tiltottak. Ez a mieinknek jól jön, hiszen Léránt René és Hruby Gellért sem léphet jégre ellenünk Pesterzsébeten.

Amennyiben sikerülne a Fradinak megszakítania döntetlensorozatát, és rendes játékidőben győzni, úgy pontszámban éppen utolérné a tabellán jelenleg a harmadik helyen tanyázó ellenfelét.

A mérkőzésre nem csak emiatt érdemes azonban kilátogatni, hanem azért is, mert kizárólag a meccs idején, a Pesterzsébet Jégcsarnok jegypénztárában kaphatóak a vasárnapi, újpesti Hokiderbi vendégbelépői. Emellett a mérkőzés előtt köszönti a jégen a szakosztály vezetése az elmúlt hétvégén Magyar Kupa-ezüstérmet szerző női jégkorongcsapatunk tagjait. A részletek ITT érhetőek el.

Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
FTC-Telekom – Dunaújvárosi Acélbikák
18.00, Pesterzsébet Jégcsarnok
Jegyek: a helyszínen, 17.00-tól, 1000 forintos egységáron

Roczanov Dezső a DAB elleni találkozóról: