A DVTK Jegesmedvékkel szállunk harcba a Magyar Kupa harmadik helyéért

2019. január 9., szerda 14:30 | 8 napja 13 órája 31 perce
Az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapata a Magyar Kupa elődöntőjében a MAC Újbuda otthonában elszenvedett vereség után bronzmérkőzést játszik a másik szlovák Extraligás magyar csapat, a DVTK Jegesmedvék otthonában január 22-én 17.30-tól.
A DVTK Jegesmedvékkel szállunk harcba a Magyar Kupa harmadik helyéért

Amint arról korábban ITT beszámoltunk, bár szorosabb mérkőzést játszottunk, mint amit a végeredmény mutat, végül nem jött össze a bravúr, és az férfi jégkorongcsapatunk vereséget szenvedett a Magyar Kupa elődöntőjében a MAC Újbuda otthonában, így nem jutott be a sorozat döntőjébe 19 év után újra. (A találkozó összefoglalóját IDE kattintva nézheti meg.)

A Magyar Kupa idei versenykiírásának értelmében nem csak az elődöntők győztesei (a MAC Újbuda és a Fehérvár AV19) csapnak össze a trófeáért, de bronzmérkőzést is rendeznek, a két vesztes, a DVTK Jegesmedvék és a Fradi részvételével. (A miskolciak szoros mérkőzésen, szétlövésben maradtak alul Székesfehérváron a másik elődöntőben).

Ez nem csak kiváló erőfelmérő lesz a Ferencváros számára, hiszen három héten belül összecsapunk mindkét szlovák Extraligás magyar csapattal tétmeccsen, ráadásul a miskolciak rájátszást érő helyen állnak a miénknél erősebb ligában, de a mérkőzés komoly téttel bír, ugyanis a Fradi öt év után nyerhet újra érmet a hazai bázisú sorozatok mindegyikét figyelembe véve - a MOL/Erste Ligában a 2008-as indulás óta még nem voltunk dobogósok, a ligába integrált OB I-es bajnokságban utoljára a 2013-14-es szezonban szereztünk bronzérmet, míg a Magyar Kupának az elmúlt években igen hektikus volt a lebonyolítása, volt négyes döntő, körmérkőzéses Final Four, és olyan év is, amikor nem rendeztek bronzmeccset. Összességében utoljára 1995-ben diadalmaskodtunk a sorozatban, 2000-ben játszottuk eddig utolsó döntőnket, míg 2011-ben szereztünk bronzérmet, éppen az akkor még Miskolci Jegesmedvék néven versenyző csapat legyőzésével.

A mérkőzést a magasabb kiemelésű csapat, vagyis a DVTK otthonában rendezik, január 22-én, kedden 17.30-tól. A részletes jegy- és meccsinformációkat később hozzák nyilvánosságra.

Jégkorong, férfi Magyar Kupa, bronzmérkőzés
DVTK Jegesmedvék - FTC-Telekom
2019. január 22., kedd 17.30, Miskolci Jégcsarnok