A Fehérvár ellen fordulunk rá az alapszakasz hajrájára

2019. január 6., vasárnap 10:00 | 11 napja 18 órája 29 perce
Az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapata azért lép jégre Pesterzsébeten, hogy az idei szezonban négyből negyedik alkalommal is legyőzze a Fehérvári Titánokat, és megőrizze előnyét a tabella élén a Csíkszeredával szemben.
A Fehérvár ellen fordulunk rá az alapszakasz hajrájára

Vesztes mérkőzéssel a háta mögött készül a következő feladatra az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapata, ez pedig akkor sem könnyű feladat, ha a hétközi összecsapáson a papíron jóval erősebb szlovák Extraligában szereplő Erste Liga-címvédő, a MAC Újbuda otthonában szenvedett vereséget a Magyar Kupa elődöntőjében. A találkozó azért is hagyhatott nyomokat csapattagban és szurkolóban egyaránt, mert ahogy a meccs másnapján csapatkapitányunk, Nagy Gergő is fogalmazott, jóval több volt benne, mint amennyi végül kijött.

Kesergésre azonban továbbra sincs idő, ugyanis nyakunkon a Magyar Kupát fontosságban azért jócskán megelőző bajnokság, az Erste Liga alapszakaszának hajrája, amelynek igen előkelő pozícióból vághatnak neki a zöld-fehérek. A mieink továbbra is vezetik a tabellát, nyolc pont előnnyel az üldöző nagy rivális Csíkszereda előtt. Ezt az előnyt azonban meg is kell tartani, ami korántsem egyszerű feladat. A Fradi a január 18-ai, Gyergyó elleni hazai zárásig tizenkét nap alatt hat mérkőzést játszik le, ebben pedig benne lesz a január 7-ei héten egy erdélyi túra is, emellett a csíkiak azután, hogy december végén már nem játszottak a magyar bázisú ligában meccset, így ezúttal a Ferencváros került három mérkőzésnyi fórba velük szemben, újra csatasorba álltak, és az előző játéknapon rögtön egy Újpest elleni hazai 4-1-es győzelemmel jelezték, ők bizony nem tettek le az alapszakasz megnyeréséről. Annak az alapszakasznak a megnyeréséről, ami természetesen a hetek, hónapok óta tartó, szurkolói körökben is egyre kiélezettebb párharc miatti komoly presztízsérték mellett számszerű téttel is bír, hiszen bár a bajnokság középszakaszára nullázódnak az eredmények, helyezésektől függően bónuszpontokat osztanak ki, és az előkelőbb helyen végző csapat több ponttal vághat neki a nyolcmeccses középszakasznak, ahol már a rájátszásbeli kiemelés, és az ellenfélválasztás sorrendje lesz a tét.

A fentiek tükrében egyértelmű, hogy az olyan mérkőzéseket, mint a Fehérvári Titánok elleni, soron következő összecsapás, meg kell nyerni, főleg hazai jégen. Ez azonban egyáltalán nem lesz könnyű feladat, hiszen bár a székesfehérváriakat idén eddig háromból háromszor sikerült legyőznünk, mindegyiken lendületes, gyorsan és jól korcsolyázó, bátor játékot mutattak. Ráadásul a számukra hazai 4-2-es és 6-1-es vereségük között Pesterzsébetről pontot tudtak rabolni - a szezon eddigi egyik legközönségszórakoztatóbb meccsén 7-7-es végeredményt követően szétlövéssel kaptak csak ki (a találkozó egy kiadós tömegbunyóról is emlékezetes maradt). Ráadásul a Titánok jó formának örvendenek, legutóbbi találkozásunk óta oda-vissza verték a minket legyőző Dunaújvárost, pontot raboltak Újpestről, és Debrecenben is ütöttek három gólt Hetényi Zoltánnak, a meccs elején kétszer is egyenlítve. A Fradi dolgát pedig továbbra is nehezítik a sérülések, több játékosunk visszatérésének késleltetésével is a középszakaszra gondol már a szakvezetés, nem akarnak esetleges rásérüléseket kockáztatni az idény legfontosabb része előtt.

Aki tehát azt gondolja, hogy könnyed győzelem van kilátásban vasárnap este Pesterzsébeten, óriásit téved. Közönségszórakoztató játékra annál inkább számíthatunk, ezért is érdemes kilátogatni a csarnokba, és a helyszínen buzdítani a kedvenceket! Az FTC-Telekom - Fehérvári Titánok mérkőzés 18.00-kor kezdődik a Pesterzsébet Jégcsarnokban, jegyek a helyszínen kaphatóak, 17.00-tól, 1000 forintos egységáron.

Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
FTC-Telekom - Fehérvári Titánok
2018. január 6., vasárnap 18.00, Pesterzsébet Jégcsarnok
Jegyek: a helyszínen, 17.00-tól, 1000 forintos egységáron