A Fehérvári Titánok ellen térnénk vissza a győztes útra

2018. november 26., hétfő 14:00 | 2 hónapja 20 napja 20 órája 57 perce
Férfi jégkorongcsapatunk pénteki veresége után a Fehérvári Titánok ellen javítana hazai jégen, a Pesterzsébet Jégcsarnokban.
A Fehérvári Titánok ellen térnénk vissza a győztes útra

Az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapata pénteken elszenvedte a 2018/19-es idény első rendes játékidős vereségét az Erste Ligában, a DAB tudott 3-2-re győzni a Pesterzsébet Jégcsarnokban. Ezzel a Fradi több nagy sorozatot is lezárt: ligarekordot jelentő, zsinórban 19 győztesen megvívott mérkőzés után kapott ki, valamint ez volt a szezon első hazai veresége.

Sok idő nem maradt a rágódásra, hétfőn ugyanis már a Fehérvári Titánok érkeznek Pesterzsébetre. Fodor Szabolcs vezetőedző elmondta, nem történt katasztrófa, nincs rossz hangulat az öltözőben a pénteki vereség után:

„Ugyanúgy tesszük tovább a dolgunkat, mint eddig. Azokat a játékelemeket gyakoroljuk, amik nem mentek a legutóbbi mérkőzésen, kijavítjuk, amit ki kell. De nagy változásra nem kell számítani, továbbra is játsszuk a saját, gyors játékunkat. Nincs probléma, nincs rossz hangulat az öltözőben, mindenki tudja, hogy a jó sorozatoknak előbb-utóbb vége szakad. Ráadásul, ha megnézzük, a pénteki egy tipikusan olyan mérkőzés volt, amikor nem volt szerencsénk. Előfordul olyan meccs, hogy egyszerűen semmi nem jön össze. A helyzeteket be kell lőni, és akkor továbbra sem lesz probléma. Megyünk tovább, és bízunk benne, hogy már a Fehérvár ellen vissza tudunk állni a győztes útra.”

A székesfehérváriak farmcsapata jelenleg a liga tabellájának 8. helyén áll, eddig mutatott teljesítménye alapján joggal pályázik az utolsó, még rájátszást érő helyre, ha nem is közelíti meg a felsőházra pályázó csapatokat, a Vienna Capitals II-HKB-Vasas triónál úgy fest, egyértelműen komolyabb játékerőt képviselnek. Igaz, az utóbbi időben kisebb gödörbe kerültek, zsinórban nyolc mérkőzésen maradtak győzelem nélkül. Ebben benne volt a Ferencváros elleni idei első párharc is, másfél héttel ezelőtt Székesfehérváron 4-2-re tudtak nyerni a mieink. Pesterzsébetre viszont jó hangulatban érkezhetnek, vasárnap ugyanis hazai pályán remek, 4-2-es győzelmet arattak a jóval komolyabb játékerőt képviselő DEAC ellen.

A fehérváriak Pesterzsébeten is kihasználnák a Fradi megtorpanását, és bravúrra készülnek a fővárosban. Ehhez persze a mieinknek is lesz egy-két szava, annál is inkább, mert bár ismét három mérkőzéssel előttünk jár, a Csíkszereda visszavette a vezetést a tabellán. Fontos tehát, hogy közelebb zárkózzunk, arról nem is beszélve, hogy jó lenne szerdán a megfelelő hangulatban elutazni az FTC-Telekom idei második erdélyi túrájára.

A mérkőzés 18.00-kor kezdődik a Pesterzsébet Jégcsarnokban, a jegypénztár a szokott módon egy órával a kezdés előtt, 17.00-kor nyit. Jegyek 1000 forintos egységáron kaphatóak.

Fontos információ, hogy még tart a csapat játékosainak gyűjtése a Movember Magyarország Egyesület javára. Szurkolóink adományaikat a főbejáratnál lévő pultnál adhatják le! A kampány részleteiről IDE kattintva tájékozódhatnak bővebben!

A csapat rendkívül hálás az egyre népesebb szurkolótábor támogatásáért, és azért a hangulatért, amit a váratlan vereség ellenére a DAB elleni mérkőzésen is teremtettek a lelátón. Legyünk ismét minél többen, és szurkoljuk ki a győzelmet!

Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
FTC-Telekom - Fehérvári Titánok
2018. november 26., hétfő 18.00, Pesterzsébet Jégcsarnok
Jegyek: A helyszínen, 1000 forintos egységáron
Movember adománygyűjtés: ITT