A hokiderbi következik

2017. október 27., péntek 10:28 | 1 éve 16 napja 18 órája 50 perce
A Ferencváros jégkorongcsapata az ősi rivális Újpesttel csap össze ma este 18.00-tól a Pesterzsébet Jégcsarnokban.
A hokiderbi következik

Az októberi derbik utolsó felvonása következik, ahol a Ferencváros és az UTE jégkorongcsapata csap össze egy hatpontos mérkőzésen. Az eddig lejátszott 11 forduló után a lilák a 3. helyen állnak 24 ponttal, míg a Fradi a 4. pozícióban várja a mérkőzést 20 ponttal. A hónap második felében 11 nap alatt harmadjára csap össze pénteken az FTC a IV. kerületiekkel. Október 16-án, a Megyeri úton szoros meccsen 4-3-ra kikapott csapatunk, majd október 21-én a focistákon volt a sor, akiknek az 1-0-s győzelmét a lelátókon szurkolta végig a teljes jégkorongcsapat. A zöld-fehérek és lila-fehérek külön párharca tehát 1-1-re áll, de ma este 18.00-kor billenni fog a mérleg egyik vagy másik csapat felé. Nagy valószínűség szerint szoros mérkőzés lesz, szeptember közepén is találkozott már a két gárda a Magyar Kupában, akkor hazai pályán, egy küzdelmes meccsen a mi csapatunk diadalmaskodott 4-3-ra.

Csapatunk ismét kiváló formában van, jelenleg négy győzelmet tudhat magáénak zsinórban, így önbizalommal telve korcsolyázhat ki ma a jégre a csapatunk. A MAC elleni győzelem ráadásul különösen nagy értéket képvisel, hiszen megerősítette a hazai pályán az FTC fölényét, tovább javította a hazai statisztikákat, melyen kizárólag a DVTK elleni utolsó 10 perc ejtett csorbát. Ami a vendégcsapatot illeti, ők legutóbbi meccsünk óta két hazai győzelmet könyveltek el: 4-0-ra győztek az Erste Liga sereghajtó Vienna Capitals ellen és 5-2-re megverték a Fehérvári Titánokat. Az UTE jégkorongozói a második helyre pályáznak, melyet jelenleg a MAC foglal el szintén 24 ponttal, de eggyel több mérkőzést játszva. A helyezéseket és a tétet tekintve a két csapat az elődökhöz méltóan léphet majd pályára, hiszen több mint egy évtizede került sor utoljára dobogóért zajló összecsapásra a magyar jégkorong két legeredményesebb csapatának részvételével.

A mérkőzés előtt kiváló formában teljesítő, 10 meccsen 11 pontnál tartó Virág Tamás mondta el gondolatait.

- Nyilvánvaló, hogy a hárompontot szeretnénk itthon tartani. Kemény mérkőzésre számítok, szóval ez egy háromesélyes mérkőzés lesz. Rájuk kell erőltetni a saját akaratunkat, meg kell mutatni, hogy nem csak negyven percen keresztül lehet hokizni, hanem hatvan percen keresztül is, és akkor az a három pont az itthon fog maradni – mondta Virág Tamás.

Virág Tamás azt is elmondta, hogy mi hiányzott az újpesti mérkőzésen a győzelemhez.

- A hatvanperces játék. Az utolsó harmadban nem igazán sikerült összehoznunk azt, amit elvártunk, nem volt olyan offenzívánk, amilyen kellett volna ahhoz, hogy megtaláljuk azt az egy gólt, amivel visszajövünk a mérkőzésbe.

De vajon van-e különleges bizonyítási vágya a lilák ellen a szezon elején Újpestről érkező támadónknak?

- Hát persze! – vágta rá azonnal Virág Tamás. – Úgy próbálok kiszaladni erre a mérkőzésre, hogy egy kis pluszt is belevigyek az egészbe, hogy megmutassam, hogy nekem itt van a helyem a pályán, nekem játszanom kell végig és előre tudom vinni úgy a csapatot, hogy hozzásegítsem a három ponthoz, a győzelemhez.

Felhívjuk a szurkolóink figyelmét, hogy a kiemelt érdeklődés következtében érdemes időben érkezni. A jegypénztár 17 órakor nyit. A mérkőzés napján vendégszurkolók számára nem lesz jegyárusítás!

Továbbra is tart a bérletárusítás! Jégkorong, kézilabda, és vízilabda szakosztályunk közös jegyakcióval kedveskedik bérletes szurkolóinak! A szakosztályok közös jegyakciójának lényege, hogy az érintett csapatok mérkőzéseire bérlettel rendelkezők az egész szezon során 50% kedvezménnyel vásárolhatnak belépőt a másik két csapatsportág hazai rendezésű bajnoki mérkőzéseire! Így továbbra is érdemes bérletben gondolkodni.
Ha nem szeretne lemaradni jégkorongozóink egy mérkőzéséről sem a 2017/18-as szezonban, kattintson IDE, vagy töltse le elektronikus naptárába a menetrendünket, valamint kövessen minket Instagramon is!

Erste Liga
FTC – UTE

Október 27., péntek 18.00, Pesterzsébet Jégcsarnok
2017/18-as Erste Liga és Magyar Kupa jegy- és bérletinformációk: ITT, ITT és ITT
Beléptetéssel kapcsolatos információk: ITT