A MAC az ellenfelünk

2018. február 12., hétfő 15:41 | 1 éve 8 napja 15 órája 51 perce
Jégkorongcsapatunknak a MAC Budapesttel kell megmérkőznie az Erste Liga rájátszásában.
A MAC az ellenfelünk

Vasárnap estig tartogatott izgalmakat az Erste Liga középszakasza. A Fehérvári Titánok csapata legyőzte Bécsben a Vienna Capitalst a kiesési rangadón, míg a MAC Budapest megverte és megelőzte a felsőházi tabellán a háromszoros címvédő és alapszakaszgyőztes DVTK Jegesmedvéket. Ezzel a budai csapaté lett az első választás lehetősége.

Az ellenfélválasztás a szövetség sajtótájékoztatóján történt, és bár a Fehérvári Titánok az alap- és középszakaszban is mögöttünk végzett, a MAC választása mégis a Fradira esett.

A rájátszás négy győzelemig tartó negyeddöntője február 22-én, csütörtökön kezdődik a Tüskecsarnokban, majd 23-án, pénteken ismételten a MAC otthonában csapnak össze a felek. Ezeket két hazai meccs követi a Pesterzsébet Jégcsarnokban február 26-án, hétfőn és február 27-én, kedden. Amennyiben korábban nem dőlne el a továbbjutás, az ötödik meccsen idegenben, majd otthon, végül a hetedik meccsen ismét idegenben csatázhat csapatunk.

A korábbi évekhez képest változott a hosszabbítás szabálya: amennyiben a rendes játékidő döntetlennel ér véget, négy a négy ellen további húszperces harmadok következnek a győztes gólig.

Az esélyesek papíron nem mi vagyunk, de a tavalyi rájátszásban emlékezetes, hét mérkőzésen át tartó párharc során kis híján kivertük a későbbi győztes DVTK-t, így bármi megtörténhet. Szakmai igazgatónk, Hudák Gábor is ekképpen vélekedik.

„Tavaly is azt mondtam, hogy hat meccsre számítok, akkor majdnem bejött, most is ezt mondom, remélem, hogy be fog jönni. Szerintem nekünk mindegy, hogy a DVTK vagy a MAC választott volna, bár idén a MAC-ot kétszer meg tudtuk verni hazai pályán. Remélem, hogy ez önbizalmat ad a játékosoknak. Sajnos az idegenbeli szereplésünk egész évben gyalázatos volt, két nagy arányú vereségünk is volt a Tüskecsarnokban, ezen mindenképpen változtatni kell. Egy meccset nyernünk kell idegenben, ha tovább szeretnénk jutni. Azoknak a játékosainknak, akik szerepeltek a tavalyi rájátszásban, biztosan ott van a fejében a recept, amellyel sikereket lehet elérni. Úgy gondolom, hogy ezt a többiek is át tudják venni tőlük, és akkor remélhetőleg meglepetést is tudunk okozni.”