A MAC ellen játszunk

2017. december 30., szombat 11:58 | 1 éve 18 napja 7 órája 50 perce
Jégkorongcsapatunk a tavalyi döntős és jelenlegi második helyezett MAC Budapest vendégeként lép jégre szombaton 19 órakor.
A MAC ellen játszunk

Jégkorongcsapatunk továbbra sem pihen, szombat este 19.00-kor újabb meccset játszik. Ezúttal a második helyezett MAC Budapesthez látogat, aki az elmúlt két évben döntőt játszott. Továbbra is tart a negatív széria, decemberben mindössze 5 pontot szereztünk 8 meccsen, két napja 6-3-ra elbukta csapatunk a derbit, így a 6. helyen állunk 36 ponttal, 8-8 pontra leszakadva az Újpesttől és a Csíkszeredától. December 1-én nyertünk legutóbb, akkor épp mai ellenfelünket vertük 4-3-ra otthon. Ezen kívül a szezonban még egy hazai 4-3-as győzelem, valamint két súlyos idegenbeli vereség a MAC ellen a mérlegünk. A gödör legaljáról már elmozdultak hokisaink, Jereme Tendler vezetésével ismét megtalálták a gólszerző botokat, azonban a védelem továbbra is lyukas, rengeteg a bekapott gól. Szerencsénkre ellenfelünk is épp mélyponton van, a legutóbbi három meccsüket az UTE, a Dunaújváros és a Fehérvár ellen elvesztették, így ebben a nehéz helyzetben is pislákol a reménysugár, hogy a rengeteg kudarcélmény után visszatalálhatunk a helyes útra, és megragadva az utolsó esélyt felzárkózhat csapatunk, hogy a felsőházból várhassuk a rájátszást.

„Úgy gondolom, hogy a 6-3-as eredmény nem tükrözi az újpesti meccs képét, szerintem egy oda-vissza mérkőzés volt. Az elején sajnos rosszul kezdtünk, nekik pont úgy pattant, és a 10. másodpercben gólt lőttek. Ebből fel tudtunk állni, utána volt adok-kapok, amiből ők jöttek ki jobban. Én pozitívan látom a dolgokat, úgy gondolom, hogy elég sok dolgot át tudunk vinni ebből a mérkőzésből a következőkre, volt küzdőszellem, de sajnos a lilák akkor valamivel élesebbek voltak nálunk. Kis szerencsével meg lehetett volna fordítani azt a meccset, sajnálom, hogy nem úgy alakult. Ezzel most olyan helyzetbe kerültünk, hogy nem nagyon nézhetjük, hogy ki az ellenfél, meg kell próbálni mindent. Jelenleg a MAC is egy kisebb hullámvölgyben van, szerintem el lehet őket kapni" – mondta kapusunk, Pleszkán József.

Jégkorong, Erste Liga
MAC Budapest - FTC

2017.12.30. szombat 19 óra, Tüskecsarnok (Budapest, Magyar tudósok körútja 7.)
Belépő: 1300 Ft
Közvetítés: sportstream.hu