A négyes döntő a tét

2017. november 29., szerda 11:06 | 10 hónapja 18 napja 16 órája 26 perce
Jégkorongcsapatunk szerda este 18.00-kor a Magyar Kupa négyes döntőjébe jutásért játszik selejtező mérkőzést a Dunaújvárosi Acélbikákkal a Pesterzsébet Jégcsarnokban.
A négyes döntő a tét

Jégkorongozóink a Magyar Kupa selejtezősorozatában meccsről meccsre a továbbjutó helyek egyikén álltak. Ezt a helyet tehetjük biztossá a szerda esti 18 órai mérkőzésen a Dunaújvárosi Acélbikák ellen. Egy ponttal már biztos továbbjutók vagyunk, ugyanakkor nem mindegy, hogy hány pontot szerzünk, hiszen az elért helyezés szerint kapunk ellenfelet az elődöntőkben, és egy győzelem esetén megelőzhetjük a jelenleg 15 ponttal éllovas Újpestet. Csapatunk eggyel kevesebb mérkőzést játszva 12 pontos, így közvetlenül a lilák mögött van azzal a MAC-cal holtversenyben, akivel a következő fordulóban zárjuk a selejtezőket. A DAB az ötödik pozícióban áll 6 ponttal, így nekik csak a három pont jelenthet esélyt, és mivel a zárófordulóban a Vasas juniorjaival csapnak össze, jó esélyük lenne a továbbjutásra egy győzelemmel.

A dunaújvárosi csapattal eddig háromszor csaptunk össze az Erste Ligában. Szeptemberben otthon magabiztos 5-1-es diadalt arattunk, azonban októberben idegenben 4-2-re kikaptunk, míg múlt pénteken szintén Dunaújvárosban a hatalmas küzdés ellenére súlyos, 7-2-es vereséget szenvedtek hokisaink. Hétfőn sikerült javítani, a Csíkszeredát vertük hosszabbításban, így továbbra is fantasztikus hazai mérlegünk van a szezonban, 15 meccsből 14 győzelmet tudunk felmutatni. Ráadásul ellenfelünknél továbbra is sok a sérült és Orbán Attila is még eltiltását tölti. Jók az esélyeink tehát a mérkőzés előtt, érdemes lesz kilátogatni szurkolni.

"Úgy gondolom, hogy hasonló kaliberű csapat a Fradi és a Dunaújváros. Az előző mérkőzés nagyon nem sikerült, ezt nagyon sajnáljuk. Az első négy gól nagyon peches volt, de persze mi is hibáztunk nagyokat, és 4-1-ről nem tudtunk már visszajönni. Igazából nem érzem katasztrófának, mert jól játszottunk, nagyon sok helyzetet alakítottunk ki. Ha lehet hinni a kapuralövési statisztikának, akkor ötvennél is többet lőttünk kapura, tehát abból igencsak lehetett volna gólokat lőni. Szezon elején megvertük őket, és szerdán is az lesz a célunk. Ha megverjük őket, akkor a négy közé jutunk a Magyar Kupában, és ez nagy motiváló tényező lesz mindenkinek" – mondta el csatárunk, Könczei Áron.

Jégkorong, Magyar Kupa
FTC - Dunaújvárosi Acélbikák

2017.11.29. szerda, Pesterzsébet Jégcsarnok
2017/18-as Erste Liga és Magyar Kupa jegy- és bérletinformációk: ITT és ITT
Beléptetéssel kapcsolatos információk: ITT