A padlón lévő Dunaújvároshoz látogat szárnyaló férfi jégkorongcsapatunk

2018. december 28., péntek 12:30 | 20 napja 15 órája 26 perce
Az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapata az elmúlt hetekben nagyon gyenge formába került, ám ellenünk mindig veszélyes Dunaújvárosi Acélbikák otthonába látogat.
A padlón lévő Dunaújvároshoz látogat szárnyaló férfi jégkorongcsapatunk

Az FTC-Telekom a jégkorongban szokásos év végi kőkemény menetelés kellős közepén jár, és eddig remek eredményekkel hozta a mérkőzéseit ebben az időszakban: Fodor Szabolcs csapata december 19-e óta ötödik mérkőzésére készül, az eddigi négyből pedig hármat meggyőző magabiztossággal nyert meg. Még inkább imponáló az ezen a négy találkozón megszerzett 9 pont és 23-9-es gólkülönbség, ha hozzátesszük, hogy az ellenfelek között ott volt a DEAC és az Újpest is, ráadásul a lilák elleni találkozónak a presztízsen túl a Vígh Balázs Vándorkupa is tétje volt.

A menetelés újabb állomása Dunaújváros lesz, ahol ha pusztán a papírformát vesszük alapul, kötelező győzelem vár a Ferencvárosra. Amíg ugyanis a Fradi szárnyal, addig a szebb napokat látott DAB komoly mélyrepülésbe kezdett. Az idény elején még a felsőházra esélyes csapatok között tartották számon a dunaújvárosiakat, aztán távozott a szezon elején kinevezett finn vezetőedző, Antti Karhula, a helyét ideiglenes trénerként néhány mérkőzésre Borbás Gergely vette át, majd ő visszaöltözött játékosszerelésbe, míg a kispadra érkezett egy kanadai szakember, Corey Bricknell. Már a fenti eseménysor is mutatja, nem könnyű helyzetben vette át a DAB-ot az új edző, ráadásul kiderült, a teljes szezonra elvesztették a védekezést meghatározó kapust, az ex-ferencvárosi Sevela Petert. Az instabilitás eredménye tíz mérkőzésen mindössze három győzelem, ebből kétszer a HKB, egyszer a Gyergyó ellen, és 44 kapott gól. Legutóbb a fehérvári farm intézte el az egyébként presztízsrangadón 9-6-ra a Dunaújvárost, de ami talán a legfájóbb, hogy a Fradi által Karácsony másnapján 9-1-gyel hazaküldött bécsiek rövid időn belül oda-vissza elintézték a Bricknell-legénységet. A DAB ezzel már mindössze 7. a tabellán, vesztett pontok tekintetében a Fehérvár is megelőzi, és már csak halvány matematikai esélye van a felsőházra, ennek azonban valódi realitása nincs.

Örök közhely azonban, hogy éppen a sebzett vad a legveszélyesebb, ráadásul láttuk már idén, hogy az Acélbikák a Fradi ellen bármikor elő tudnak húzni extra teljesítményt a kalapból. November 23-án ugyanis idén harmadszor találkoztunk velük, előtte Pesterzsébeten és Dunaújvárosban is legyőztük őket, ám ezen az estén szinte az életükért küzdöttek, és 3-2-es győzelmet arattak a Pesterzsébet Jégcsarnokban, ezzel megszakították a Fradi páratlan, akkor már ligarekordot jelentő 19 mérkőzés óta nyúló győzelmi szériáját. Emellett a párosításnak mindig komoly tétje van, a két csapat küzdelmének megvan a maga múltja: 1996-ban az akkor még Dunaferr SE néven működő egyesület éppen a Fradi ellen szerezte meg fennállása első magyar bajnoki címét - kicsi a jégkorongvilág, éppen a most a Ferencváros utánpótlás szakmai igazgatójaként tevékenykedő Kercsó Árpád irányításával, míg egy évvel később az FTC szintén ellenük gyűjtötte be máig utolsó aranyérmét.

A mai találkozónak ekkora tétje azért nincs, de mindkét fél komoly presztízscsataként tekint a találkozóra. Ráadásul a Fradi újabb nagy lépést tehetne az alapszakasz megnyerése felé, míg a DAB egy bravúrgyőzelemmel talán elég lendületet kapna ahhoz, hogy kikászálódjon a gödörből, amibe az elmúlt hetekben került.

A Dunaújvárosi Acélbikák - FTC-Telekom jégkorong Erste Liga alapszakasz mérkőzés 18.00-kor kezdődik a Dunaújvárosi Jégcsarnokban. A mérkőzésre belépők a helyszínen kaphatóak. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
Dunaújvárosi Acélbikák - FTC-Telekom
2018. december 28., péntek 18.00, Dunaújvárosi Jégcsarnok
Jegyek: a helyszínen
TV: M4 Sport, élő