A szezon második Hokiderbije következik Újpesten

2018. szeptember 23., vasárnap 13:05 | 4 hónapja 25 napja 18 órája 49 perce
Jégkorongcsapatunk a DAB elleni pénteki rendes játékidős győzelem után újabb nehéz erőpróba előtt áll, vasárnap este Újpesten lép jégre.
A szezon második Hokiderbije következik Újpesten

Az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapata péntek este hazai jégen megszerezte az Erste Liga 2018/19-es szezonjának első rendes játékidős, három pontot érő győzelmét. A csapat így remek hangulatban készülhet az újabb kihívásra, erre azonban nem sok idő maradt, hiszen már rögtön vasárnap jelenése van Fodor Szabolcs együttesének. Ráadásul a liga egyik legnehezebb helyszínén, az Újpesti Jégcsarnokban.

Hiába a kiváló szezonkezdet, és a tabellán elfoglalt harmadik hely, van miért visszavágni a liláknak. Kevesebb mint két héttel ezelőtt, szeptember 10-én, a bajnokság második mérkőzésén, amely nekik a szezonnyitó volt, már találkozott a két együttes, szintén Újpesten. Akkor bár az 58. percig vezettünk, a hazaiak végül 4 a 3 elleni szituációban egyenlíteni tudtak, majd egy sokadszor megnézve is szabálytalannak tűnő góllal (bár a korong szabályos körülmények között került a kapuba, a játékvezető vélhetően még ez előtt belesípolt, és megállította a játékot), kétszeri videózás után harcolták ki a győzelmet a ráadásban.

Szerencsére ez nem törte meg a mieinket, ahogy a pokolian nehéz sorsolás sem (első öt találkozónkon mindvégig az élmezőnybe várt, és jelenleg is a tabella első felében tanyázó csapatokkal találkoztunk, első négy ellenfelünknek az ellenünk megvívott mérkőzés volt a szezonnyitó, ebből háromnak hazai közönség előtt, ráadásul a DEAC és az UTE ellen 24 órán belül megvívott találkozók után rögtön egy kőkemény, fárasztó erdélyi túra következett), és sikerült újabb három mérkőzésen pontot, pontokat szerezni. A körülmények, az ellenfelek ereje, és a sorsolás tükrében az, hogy a Ferencváros idén a rendes játékidőben még veretlen, tehát minden meccsén szerzett pontot, komolyan megsüvegelendő teljesítmény.

Emellett hiába a hosszabbításos vereség a lilák ellen, a mieink azóta három ponttal tértek haza Erdélyből, majd megszerezték az első rendes játékidős győzelmet a kiváló erőkből álló DAB ellen, míg az Újpest bár papírforma-győzelmet aratott a Hokiklub Budapest ellen, és otthon tartotta szintén mindhárom pontot a dunaújvárosiakkal szemben is, a szezon eddigi meglepetését szolgáltatta azzal, hogy hosszabbításban térdre kényszerült Székesfehérváron a liga egyik farmcsapata, a Titánok ellen.

A forma tehát talán valamelyest a Fradi mellett van, de ez egy Derbin egyáltalán nem számít. Sem ezzel, sem az előző mérkőzéssel nem szabad foglalkozni, kizárólag az előttünk álló hatvan percre koncentrálhatunk. Erre hívta fel a figyelmet kiváló formában lévő, a DAB ellen ismét parádézó hálóőrünk, Arany Gergely is, akinek pedig lenne miért revansot vennie a lilákon:

Szintén jó hír, hogy bár az nem biztos, hogy a keretben is újra ott lesz, de a még az előszezonban, Érsekújváron vállsérülést szenvedő Dósa Krisztián már a társakkal edzett a jégen, és közel van már Hardi Richárd éles visszatérése is, így tovább bővülhetnek Fodor Szabolcs vezetőedző variációs lehetőségei.

A Hokiderbi 18.30-kor kezdődik az Újpesti Jégcsarnokban. A találkozóra kizárólag elővételben lehetett jegyet vásárolni, így a két szakosztály vezetése nyomatékosan felhívja szurkolóink figyelmét, hogy aki nem rendelkezik érvényes belépővel a vendégszektorba, az ne induljon el a mérkőzésre!

Annál is inkább, ugyanis az összecsapás élő, online közvetítés formájában is követhető a sportstream.hu oldal jóvoltából.

Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
UTE – FTC-Telekom
Szeptember 23., vasárnap 18:30, Újpesti Jégcsarnok
Élő online közvetítés: ITT