A Vasas legyőzésével megvan jégkorongcsapatunk zsinórban 16. győzelme, beállítottuk a ligarekordot

2018. november 2., péntek 20:59 | 2 hónapja 13 napja 15 órája 45 perce
Az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapata megszerezte zsinórban 16. győzelmét, ezzel továbbra is vezeti a tabellát, és beállította a MAC ligarekordját!
A Vasas legyőzésével megvan jégkorongcsapatunk zsinórban 16. győzelme, beállítottuk a ligarekordot

Az FTC-Telekom férfi listavezető férfi jégkorongcsapata a tabella sereghajtóját, a Schiller-Vasas HC-t fogadta a Pesterzsébet Jégcsarnokban. Ezek a „kötelező” mérkőzések, közhelyszámba menő tény, hogy a legnehezebbek, főleg úgy, hogy a Fradi hétfőn még telt ház, több mint 2000 néző előtt vívott különleges, sokáig emlékezetes, győztes jubileumi mérkőzést az örök rivális Újpest ellen. Ami miatt mégis volt oka felpörögni a zöld mezes hazaiaknak, az az a tény, hogy egy esetleges győzelemmel 16 meccsesre növelnék a veretlenségi szériájukat, amivel beállítanák a MAC eddigi örök MOL/Erste Liga rekordját.

Egy debütáló játékost köszönthettük a Fradi keretében, először lépett jégre zöld-fehérben a Pesterzsébeti Farkasokkal az U20-as bajnokságban szereplő fiatal Pozsár Márk, aki egy ideje a mieinkkel edzett, és kettős igazolással játszik a Ferencvárosban, 8-as mezszámmal, védőként.

Szerencsére úgy tűnt, a Ferencváros ezen a napon nem akar úgy járni, mint a Vienna elleni öt nappal korábbi, kínkeserves csatában megnyert hazai mérkőzésen, és már az elején magához ragadta az irányítást. Sőt, a 3. perc legelején a házi pontlistát vezető Braden Walls góljával a hőn áhított korai vezetés is megvolt. Alig két perccel később már kettő volt a Fradi előnye, egy remek egyéni akció végén Pavuk húzta a kapuba a korongot. Ezután viszont hiába rohamoztuk tovább a vendégek kapuját (ezt jól mutatja a harmad végére kialakult 17:11-es lövési mutató is), nem voltunk élesek a befejezéseknél. Ahogy pedig az lenni szokott, az ezeken a meccseken az életéért küzdő kiscsapat felbátorodott, és a 9. percben az ex-ferencvárosi Bödök Bence szépített is. A gól nem változtatott sokat a játék képén, továbbra is a mieink kezében maradt az irányítás, ám a 19. perc legelején egy érdekes szituáció végén szinte a semmiből egyenlített a Vasas: óriási kavarodás alakult ki Pleszkán kapuja előtt, a gólszerző Fliszárt szinte betuszkolták a kapuba, a játékvezetők elsőre nem is adták meg a találatot, ám videózás után középre mutattak. Fliszárnak egyébként Gágyor adta a jegyzőkönyv szerint az asszisztot, így kijelenthetjük, hogy korábbi ferencvárosi játékosai repítették a piros-kékeket az első játékrészben, amely így végül döntetlennel ért véget. (2-2)

A második harmadban közel hasonló képet mutatott a játék, mint az első húsz percben, azzal a különbséggel, hogy még nagyobb volt a Ferencváros fölénye. A játékrész végére 16:8 szerepelt a kapura lövési rovatban a statisztikai lapon. Ennek ellenére mintha meg lettek volna babonázva a játékosaink, semmi sem jött össze. Hiába egy emberelőny, abból sem tudtunk betalálni, sőt, Pavuk Attila egy villámgyors kilépés után egy az egyben sem tudta kihasználni ziccerét. Az utolsó percekben hatalmas játék végén lőhettünk kapura, azonban a jobbról visszatett korong utáni lövés végén a Vasas kapusa, Tóth Károly József tengerentúli kapusokat idéző bravúrral spárgázott át a hosszú oldalra, és hárított. Hiába az egyre növekvő fölény, gól nem született, így döntetlenről kezdhettük a záró harmadot. (2-2)

Érezhető volt, hogy Fodor Szabolcs a játékosok lelkére beszélt a második szünetben, ugyanis sokkal nagyobb elánnal jött ki a jégre a Ferencváros, mint korábban. Ennek gyorsan meg is lett az eredménye, rögtön a játékrész elején, a 43. percben Tóth Adrián visszaszerezte a vezetést. Ezután már nem is adtuk ki az irányítást a kezünkből, minden eddiginél komolyabb fölényt sikerült kialakítani, 22:5 volt a kapura lövések száma a záró játékrészben. Ennek azonban nem lett újabb gól az eredménye, így nehezen, kőkemény munkával sikerült kiharcolni az újabb rendes játékidős győzelmet. De a lényeg, hogy sikerült!

3-2-es győzelmével az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapata továbbra is vezeti a tabellát, emellett immáron 16 mérkőzést vívott meg zsinórban veretlenül, és ha vasárnap, a HKB ellen is megnyeri a mérkőzést, akkor megdönti a MAC 2015/16 óta fennálló ligarekordját.

Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
FTC-Telekom – Schiller-Vasas HC 3-2 (2-2, 0-0, 1-0)
FTC-Telekom: Pleszkán (Arany) – Boros, Rantanen, M. Fitzgerald, Nagy G., Tóth A. – Hegyi, Sarcia, Tóth G., Tóth Re., Walls – Jászai, Pozsár, Farkas, Pavuk, Tóth Ri. – Lengyel, Hardi, Roczanov. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.
Schiller-Vasas HC: Tóth K. (Koitmaa) –Bukor, Inglis, Csiki, Schmál, Turbucz – Surányi, Tornyai, Czakó, Pápa, Szlama – Oroszi, Seregély, Bödök, Fliszár, Gágyor – Bálint, Kováts, Lóczi, Székely-Mádai, Varga T.
Kapura lövések: (17:11, 16:8, 22:5) 55:24
Védések: (9:15, 8:16, 5:21) 22:52 / 91.67% : 94.55%
Kiállítás percek: (2:2, 2:4, 2:4) 6:10
Emberelőny kihasználás: (3 / 0) 0.00% / (1 / 0) 0.00%
Emberhátrányos védekezés: (0 / 1) 100.00% / (0 / 3) 100.00%
Gólszerzők: Walls (02:03, Tóth Re.), Pavuk (04:52), Tóth A. (42:17), illetve Bödök (08:11), Fliszár (18:05, Gágyor)

A mérkőzést követő sajtótájékoztató: