Az első és a második helyezett csatája következik az Erste Liga hétfő esti rangadóján Pesterzsébeten

2018. október 1., hétfő 13:22 | 4 hónapja 16 napja 18 órája 39 perce
Az Erste Liga tabellájának második helyén álló FTC-Telekom férfi jégkorongcsapata az éllovas Sportklub Csíkszeredát fogadja a hétfő esti rangadón a Pesterzsébet Jégcsarnokban.
Az első és a második helyezett csatája következik az Erste Liga hétfő esti rangadóján Pesterzsébeten

Az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapata egy rangadót már megnyert vasárnap este, amikor is szétlövésben le tudta győzni a tabella harmadik helyén álló DEAC-ot. Alig 24 órával később újabb nagy mérkőzés vár Fodor Szabolcs hat mérkőzés óta veretlen együttesére, ugyanis a listavezető Csíkszereda érkezik a Pesterzsébet Jégcsarnokba.

A csíkszeredai együttes eddig remekül használta ki a nyáron alaposan megerősített játékoskerete adta lehetőségeket, és impozáns eredménysort rakott össze. Leo Gudas csapata az Erste Liga nyitányán hazai jégen, a csíkszeredai Vákár Lajos Műjégpályán közel telt ház előtt, pokoli hangulatban éppen a Ferencváros ellen játszott szeptember 14-én, és óriási mérkőzésen, mindössze büntetőkkel sikerült otthon tartania a győzelmet, úgy, hogy 6-6-ig négyszer is vezettünk ellenük. Ez a kezdés lendületet adott a csíkiaknak, sorrendben a Gyergyót, a Vasast, a Debrecent, a Brassót, a Dunaújvárost, a Fehérvárt, majd ismét a Vasast is magabiztosan, rendes játékidőben lépték le, így jelenleg 23 ponttal, 4 pont előnnyel állnak a tabella élén.

Ami a Fradi malmára hajthatja a vizet, az az, hogy igazi, komoly ellenállásra eddig mindössze éppen a Ferencváros késztette a csíkiakat, és őrületes formában lévő támadók ide (Radim Valchar 18, Becze Tihamér 17, míg Andrij Taratuhin és Részegh Tamás 15-15 pontot raktak össze nyolc mérkőzés alatt), kiváló eredmények oda, fegyelmezett játékkal ezúttal is borsot törhetünk az éllovas orra alá. Ráadásul a Sportklub nagyon komoly és fárasztó túra végén jár éppen, szeptember 27-ei, dunaújvárosi mérkőzésük óta úton vannak, másnap Székesfehérváron játszottak, majd Budapestre érkeztek, öt napon belül negyedszer játszanak tétmeccset. A jégre meccskörülmények között is nemrég visszatérő támadónk, Hardi Richárd is kiemelte, fegyelmezett, pontos játékkal lehet esélyünk a sikerre:

Az FTC-Telekom – Sportklub Csíkszereda mérkőzés 20.00-kor kezdődik a Pesterzsébet Jégcsarnokban. A találkozóra egységes, 1000 forintos áron kaphatóak a belépők, a pénztár egy órával a kezdés előtt nyit. A szakosztályi bérletek elfogytak, ám az FTC kézilabda és vízilabda bérlettel rendelkező szurkolóink továbbra is 50%-os kedvezményben részesülnek!

A hétfő esti rangadót az M4 Sport élőben közvetíti.

Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
FTC-Telekom – Sportklub Csíkszereda
2018. október 1., hétfő 20.00, Pesterzsébet Jégcsarnok
Belépő: a helyszínen, 1000 forintos egységáron
TV: M4 Sport, élő