Az erdélyi túra második felvonása következik a Brassó otthonában

2018. december 2., vasárnap 11:28 | 2 hónapja 13 napja 23 órája 3 perce
Férfi jégkorongcsapatunk az erdélyi túra második állomásán a tabella harmadik helyén álló Brassó otthonában lép jégre.
Az erdélyi túra második felvonása következik a Brassó otthonában

Amint arról ITT beszámoltunk, a jégkorong Erste Liga idei alapszakaszának végkimenetelét is döntően befolyásolhatják akár az ezekben a napokban Erdélyben zajló események. Az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapata ugyanis az idény második erdélyi túráján a listavezető Csíkszeredával és a harmadik helyezett Brassóval találkozik, majd a két helyi együttes egymás ellen játszik, így néhány napon belül találkozik egymással a három dobogós. Ugyan az igazi kihívás a középszakaszban és a rájátszás során jön el, ezekből a mérkőzésekből azért már lehet következtetni a valós erőviszonyokra.

A Csíkszereda elleni pénteki találkozóból azt már leszűrhettük, hogy a játék képét tekintve rendben vagyunk. Ugyan a vége szoros csatában 3-2-es vereség lett, azonban végig két egyenlő fél játszotta egymás ellen a szezon egyik legjobb, legszínvonalasabb meccsét, abszolút csúcsrangadóhoz méltó volt a két csapat teljesítménye.

Nagyon nem könnyíti meg azonban a mieink dolgát, hogy egy ilyen meccs után nem villámgyors hazaút következik, hanem maradni kell a csíkszeredai öltözőben, és egy szombati pihenőnapot követően irány Brassó, a remek formában lévő másik dobogós otthona. Ilyenkor kulcsszerepe van a pihenésnek és a gyors regenerációnak, ahogy arról a mérkőzés előtti beharangozóban László Balázs, a csapat masszőre is beszélt:

Ami aktuális ellenfelünket illeti, a Brassó idén teljesen kiszámíthatatlan csapat - ez egyébként jellemző a Greg Lindqvist edzette együttesekre az alapszakaszban. A Corona a szezont a kiscsapatok elleni nagy győzelmekkel kezdte, míg a tabella elejéhez tartozó együttesek ellen rendre nagyobb pofonba szaladt bele. Október 8-án például emlékezetes, 8-0-s vereséget szenvedtek Pesterzsébeten a Ferencváros vendégeként. A svéd mester gondban volt néhány játékosa viselkedésével is, Garreth Clarke például rendre ámokfutást rendezett a jégen. A brassói nehézfiú ugyan az alapszakasz második felében néhány mérkőzésen már hokitudásából is többször megvillantott valamennyit, ennek ellenére nemrég mégis távozni kényszerült, visszament az ECHL-be. Ez azonban talán nem volt véletlenül, és jótékony hatással is lehetett a brassói keretre. Egy biztos, az a bizonyos pesterzsébeti 0-8 kijózanító pofon volt a Lindqvist-legénység számára, az azóta lejátszott 16 meccsükből ugyanis mindössze kettőt veszítettek el, és a nagy rivális Csíkszeredát is le tudták győzni 8-3-ra. Az előző idény végén a svéd vezetőedzőt Brassóba is követő támadó, a korábbi fradista közönségkedvenc Jereme Tendler ihletett formába került, jelenleg 28+14 ponttal a liga kanadai táblázatának 3. helyén áll.

Az egészen bizonyos, hogy teljesen más mérkőzést láthat majd a közönség, mint bő két hónapja Pesterzsébeten, ha azonban tudjuk a saját gyors, harcos játékunkat játszani, minden esélyünk meglehet a pontszerzésre. Nem lesz könnyű dolgunk a brassói Olimpiai Jégcsarnok közönsége előtt sem, még ha talán nem is lesz olyan nyomás a mieinken, mint a csíkszeredai Vákár Lajos Műjégpályán. Az ott mutatott játékból kell erőt merítenünk, és abból, hogy a Fradi idén az egyetlen csapat, amely ellen még nem szerzett pontot a Brassó. Ha pokolian nehéz is lesz, bízunk benne, hogy ez a nap végére is így marad...

Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
ASC Corona Brassó - FTC-Telekom
2018. december 2. 16:00 (magyar idő szerint)
Brassó, Olimpiai Jégpálya