Az év első derbije

2018. január 5., péntek 11:03 | 9 hónapja 13 napja 7 órája 17 perce
Jégkorongcsapatunk az Újpestet fogadja pénteken 18.00-kor a Pesterzsébet Jégcsarnokban.
Az év első derbije

Péntek este 18.00-kor hokisaink az UTE csapatát fogadják hazai pályán. Nem lesz könnyű dolgunk, az Újpest továbbra is a dobogóért küzd, 47 pontjával 4 pont távolságra van a harmadik helytől. December 1-én még csapatunkat üldözték a lilák, ám azóta mindössze 2 pontra futotta 10 meccs alatt, így nem csak a dobogós álmokról, de a felsőházról is lemondhattunk. Jelenleg 36 ponttal a 6. helyen állunk, az előttünk álló Csíkszeredának 8 pont előnye van, és bár velük játszuk az alapszakasz zárómérkőzését, minimális az esély az előzésre. Ami nagyobb gond, hogy mindössze 1 pontra található már csak tőlünk a Brassó és 4 pontra felzárkóztak ránk a Fehérvári Titánok. Így égető szüksége van csapatunknak a győzelemre, és arra, hogy kilábaljon a gödörből, hiszen a helyezések alapján a középszakaszra kiosztott indulópontokra a jelenlegi formánkban nagy szükségünk lesz. Karácsony óta a góllövéssel többnyire nincs gond, ám a védelem meglehetősen lyukas, így kétszer is veszítettünk hat lőtt góllal. A védelem tehát a kulcsa mindennek, ha jégkorongozóink három harmadon át ki tudják küszöbölni az egyéni hibákat, akkor a rangadóhoz méltó hokiderbit láthatunk majd.

Ami az idei egymás elleni mérleget illeti, a legutóbbi összecsapáskor december 28-án, Újpesten a lilák nyertek 6-3-ra, de az októberi Megyeri úti mérkőzést is elvesztettük 4-3-ra. Itthon azonban ellenkező a mérleg, a Magyar Kupában 4-3-ra nyertünk, míg az Erste Ligában 4-1-es eredményt ünnepelhetett csapatunk.

„A Dunaújváros ellen az első harmadban tartottuk magunkat a szorosabb védekezéshez, amit megbeszéltünk, de 5-3-nál olyan hibákat követtünk el, amiknek nem szabadna megtörténnie egy mérkőzésen. Ezt ráadásul annyiszor követtük el, hogy teljesen megtört a csapat, és el is ment a mérkőzés. Elsősorban a védekezésünket kell helyre tennünk. Két mérkőzés alatt huszonegy gólt kaptunk, ezzel nem lehet meccseket nyerni. A középszakaszra sokkal keményebb védekezéssel kell kimennünk, sokkal jobban kell, hogy játsszunk és sokkal keményebben kell küzdenünk. Az Újpest ellen meg kell mutatnunk, hogy igenis tudunk jól játszani és igenis tudunk keményen védekezni. A győzelmen kívül más nem fogadható el hazai pályán az Újpest ellen, úgyhogy mindent meg fogunk tenni” – mondta védőnk, Lengyel Levente.

Fontos információ, hogy a hazai szurkolók a szokott rendben, a mérkőzés előtt a Pesterzsébet Jégcsarnok hazai pénztárában vásárolhatnak belépőt (aki kézilabda vagy vízilabda bérletesként élni szeretne az ITT olvasható közös jegyakcióval, az eddigiektől eltérően nem elég, ha felmutatja bérletét, le is kell adnia a bérlet sorszámát), a vendégdrukkerek viszont kizárólag elővételben válthatnak jegyet, nekik helyszíni jegyvásárlásra nem lesz lehetőségük! Jégkorongszakosztályunk 90 db belépőt biztosít a vendégszurkolók részére, amelynek elővételes megvásárlásáról saját csatornáikon értesülhetnek.

Jégkorong, Erste Liga
FTC - UTE

Január 5. péntek 18.00, Pesterzsébet Jégcsarnok.
2017/18-as Erste Liga és Magyar Kupa jegy- és bérletinformációk: ITT és ITT
Beléptetéssel kapcsolatos információk: ITT