Az utolsó lépés

2017. augusztus 31., csütörtök 18:36 | 10 hónapja 15 napja 20 órája 33 perce
Jégkorong-csapatunk pénteken utolsó felkészülési mérkőzését játssza az ERSTE Liga 2017/18-as szezonjának szeptember 8-i rajtja előtt.
Az utolsó lépés

A Ferencváros jégkorong-csapata felemás előszezont tudhat maga mögött. Greg Lindqvist legénysége négy felkészülési mérkőzést játszott, amelyeken egy hazai győzelem mellett három idegenbeli vereség a mérlege. A csapat pénteken a Pesterzsébet Jégcsarnokban az ERSTE Liga 2017/18-as idényének szeptember 8-i rajtja előtti utolsó tesztmeccsén azt a Fehérvári Titánokat fogadja, akiktől egy héttel korábban Székesfehérváron 4-3-as vereséget szenvedett. A találkozó a gyakorlás mellett azért is fontos, mert egy héttel később, az első tétmérkőzésen is a fehérváriakat fogadják a mieink.

„Érdekes találkozó lesz, hiszen egy héten belül másodszor mérkőzünk meg a Fehérvárral, ráadásul a sorsolás szeszélye folytán szeptember 8-án, az ERSTE Liga első fordulójában is velük találkozunk” – kezdte a mérkőzéssel kapcsolatos bevezetőjét Greg Lindqvist. „Az utolsó játékosunk is csatlakozott hozzánk a napokban, szóval elkezdhetjük a sorok összeállítását a bajnoki rajtra. A csapat az augusztus 4-ei első edzés óta nagyon keményen dolgozott a jégen és azon kívül is, szóval bizakodó vagyok. A holnapi meccsen már szeretnék többet viszontlátni azokból a játékelemekből, amiket az elmúlt időszakban gyakoroltunk, védekezésben és támadásban egyaránt. Minden játékosunknak fel kell venni azt a ritmust, amire majd a tétmeccseken is szükség lesz. Tisztában kell lenniük azzal, hogy csak akkor lehetünk sikeresek, ha az egész csapat egységes egészet alkot a kapusoktól a támadókig.”

A keret eddig hiányzó, utolsóként csatlakozó tagja a Milan Kolena helyére érkező Preston Shupe, akinek a pénteki lesz az első mérkőzése ferencvárosi színekben. Érdekesség, hogy a kanadai támadó két szezonnal ezelőtt érkezett a ligába, és korábban éppen a Fehérvári Titánok színeiben szerepelt.

„Nagyon izgatott vagyok, hogy holnap végre magamra ölthetem a Ferencváros szerelését, és éles helyzetben is kipróbálhatom magam az új csapattársaim között. Érdekes lesz a korábbi csapatom ellen játszani, nagyon sok barátot szereztem ott az elmúlt két szezonban, de természetesen a mérkőzés idejére ezeket félretesszük. Remélem, jól működik majd a kémia a soraink között, és a szezonrajtra teljesen készen fogunk állni” – foglalta össze a találkozóval kapcsolatos várakozásait legújabb igazolásunk.

Fontos információ szurkolóink számára, hogy ugyan a pénteken 18.00-kor kezdődő felkészülési mérkőzésre a belépés ingyenes, a Pesterzsébet Jégcsarnok jegypénztára már 17.00-tól nyitva áll, és megvásárolhatóak lesznek a 2017/18-as szezonra szóló bérletek. A bérletárakról IDE kattintva lehet tájékozódni.

Jégkorong, felkészülési mérkőzés
FTC – Fehérvári Titánok
2017. szeptember 1., péntek, 18.00, Pesterzsébet Jégcsarnok
A belépés ingyenes!
2017/18-as ERSTE Liga és Magyar Kupa bérletinformációk: ITT