Bécsben lépünk jégre

2018. február 2., péntek 10:00 | 1 éve 15 napja 21 órája 49 perce
Jégkorongcsapatunk a bécsi Vienna Capitals otthonában játszik pénteken 17.50-kor.
Bécsben lépünk jégre

Jégkorongozóink pénteken, három nap szünet után újra jégre lépnek, 17.50-kor Bécsben a Vienna Capitals II vendégeként. Négy mérkőzés után csapatunk jelenleg az alsóház harmadik helyén áll hat ponttal, míg a bécsiek az ötödikek három ponttal. Ellenfelünk messze lemaradva az utolsó helyen végzett az alapszakaszban, ám leírni nem lehet a bécsi fiatalokat, hiszen kevés győzelmeik egyike éppen jégkorongozóink ellen esett meg. Ráadásul a középszakasz során az alsóházat magasan vezető Csíkszeredát is megverték, így versenyben vannak a rájátszásért, mindössze a rosszabb gólkülönbség miatt nem előzték még meg a Fehérvárt.

Ami a formánkat illeti, Székesfehérváron a rossz középső harmad után 5-2-es vereséget szenvedtünk, de két nappal később a remek támadójátéknak köszönhetően 7-5-ös győzelemmel visszavágtunk a Fehérvárnak. Ezt követően a két erdélyi csapat látogatott hozzánk, a Csíkszereda 4-2 arányban bizonyult jobbnak, míg a Brassó egy utolsó perces egyenlítést követően 3-2-re nyert büntetőlövések után. Nem tudtunk tehát még meglépni a kieső zóna közelségéből, így a mai meccsnek komoly tétje van. Azonban nem csak a pontok miatt fontos ez a mérkőzés. Legutóbb október 20-án játszottunk győztes Erste Liga-mérkőzést idegenben, így önbizalomszerzés szempontjából a győzelem létfontosságú lenne a meccset követő erdélyi túra előtt, ráadásul hamarosan a rájátszás is elkezdődik.

„Kemény mérkőzés lesz, mert gyorsan korcsolyáznak, mivel még fiatalok és robbanékonyak. Na meg azért is, mert egyszer már kikaptunk tőlük Bécsben, úgyhogy százszázalékosan felkészültnek kell lennünk, és a legjobbunkat kell tudnunk ott nyújtani” – kezdte hátvédünk, Joni Tuominen, majd kitért a rossz idegenbeli szereplésre is. „Ez mind mentális dolog. Ugyanaz a csapat vagyunk, de mégis valahogy egyszerűbb otthon pályára lépni, míg az ellenfélnek nehéz, ha idejön a mi jégpályánkra. Ez mind fejben dől el. Fel kell készülnünk alapvetően, és mindenkinek arra kell koncentrálnia, hogy a legjobbját tudja nyújtani, hogy ezáltal ezt a rossz sorozatot magunk mögött hagyhassuk.”

Erste Liga középszakasz
Vienna Capitals II - FTC

2018.02.02., péntek 17.50, Albert Schultz Eishalle, Halle 3 (Attemsgasse 1., Kagran, Bécs)
A belépés ingyenes!