Brassóban folytatjuk

2018. február 7., szerda 11:07 | 1 éve 10 napja 20 órája 30 perce
Jégkorongcsapatunk az erdélyi túra második meccsén Brassóban játszik szerdán magyar idő szerint 17.30-kor.
Brassóban folytatjuk

Szerda délután jégkorongozóink elhagyják csíkszeredai állomáshelyüket, hogy a közeli Brassóban lépjenek jégre magyar idő szerint 17.30-kor. Hétfőn már egy győzelmet begyűjtöttünk a Csíkszereda otthonában, így a cél az, hogy hat ponttal fejezzük be az erdélyi túrát, ami sosem könnyű; továbbá, hogy előreléphessünk a tabellán is. Ellenfelünk egy mérkőzéssel kevesebbet játszva mindössze három ponttal van előttünk, így akár már ma este is megelőzhetjük őket.

A Brassó ellen az alapszakaszban Pesterzsébeten hat pontot szereztünk, míg Brassóban csak egyet. A középszakaszban hazai pályán negyven másodperccel a vége előtt bukta el csapatunk a rendes játékidős győzelmet, szétlövések után pedig mindössze egyetlen ponttal gazdagodhattunk. Van tehát miért visszavágni. Persze ez nem lesz egyszerű feladat, hiszen idegenben rendkívül rossz a mérlegünk, ráadásul nem teljes létszámmal utazott a csapat, hiányzik Jaborník, Lengyel, Rafaj és Tóth is. Ennek ellenére most két meccset is hoztunk egymás után. Pénteken Bécsben, míg hétfőn 1000 kilométerrel odébb, az Erste Liga legnehezebb helyszínén, Csíkszeredán győztünk. Van okunk tehát pozitívnak lenni, még akkor is, ha a Brassó még nem kapott ki a középszakasz során.

„Elég szoros kis meccs alakult a Csíkszereda ellen. Itt mindig nehéz játszani, ez most is így volt. Szerencsére nem húsz percet játszottunk hátrányban, hanem csak hatot vagy nyolcat, aztán a több meló gólra érett. Lőttünk beleérős és kipattanós gólt is, igazából megdolgoztunk a győzelemért. A Brassó ellen ugyanilyen hőfokkal kell kimennünk, hogy megmutassuk, hat ponttal is haza tudunk menni egy erdélyi túráról. Ez eddig még nem sikerült. Emellett nagyon fontos lenne, ha megcsíphetnénk a hatodik helyet még a végén. Jó lenne, ha ez összejönne, szóval úgy megyünk ki, hogy mindent beleadunk" – mondta a Csíkszereda ellen gólt szerző Fliszár Zalán.

Erste Liga középszakasz
ASC Corona Brassó - FTC

2018.02.07., szerda 17.30 (magyar idő szerint), Brassó, Olimpiai Jégpálya (Patinoarul Olimpic Brasov, Strada Turnului 5.)
Belépő: 15 lei, 135 cm alatt ingyenes