Csalóka eredménysor: a ligautolsó, ám Debrecen-verő Vasas érkezik Pesterzsébetre

2018. december 7., péntek 15:08 | 1 hónapja 10 napja 12 órája 50 perce
Az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapata a tabella utolsó helyén álló Schiller-Vasas HC együttesét fogadja Mikulás-nap másnapján a Pesterzsébet Jégcsarnokban.
Csalóka eredménysor: a ligautolsó, ám Debrecen-verő Vasas érkezik Pesterzsébetre

Amint arról korábban ITT beszámoltunk, az FTC-Telekom vesztett pontok tekintetében továbbra is listavezető férfi jégkorongcsapata három rendkívül értékes ponttal tért haza az Erste Liga 2018/19-es idényének második erdélyi túrájáról. Sok tanulság leszűrhető volt a tabella első helyén álló Csíkszereda, valamint a harmadik Brassó elleni rangadókból - a legfontosabb talán az, hogy a nagy rivális Sportklub továbbra sem jár előrébb játékban, a Greg Lindqvist vezette Farkasok ellen pedig úgy fest, idegenben is működik a Fodor Szabolcs által kifőzött recept. Hogy ennél messzemenőbb következtetéseket semmiképpen sem szabad levonni a szezon hajrájára és végkimenetelére nézve, azt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy csapatunk hazatértének napján, hétfőn a Brassó Csíkszeredán, a Vákár Lajos Műjégpályán nullázta le a kék-fehéreket, így a három dobogós három napon belül körbeverte egymást.

Két szünnapot, és két edzésnapot követően a fentieknél papíron jóval könnyebb feladat vár pénteken 18.00-tól hazai jégen a Fradira: a sereghajtó Schiller-Vasas HC érkezik a Pesterzsébet Jégcsarnokba. Azonban ahogy arra a szezon során többször láttunk már példát, éppen a tabella alsó régiójában tanyázó csapatok nehezíthetik meg leginkább a Ferencváros dolgát. Hogy ennek mi lehet az oka akkor, amikor az FTC-Telekom minden mérkőzésre ugyanabban a harcos, megalkuvást nem tűrő, domináns mentalitásban, elképesztő csapategységgel, és a mezőnyből eddig kiemelkedő, gyors játékkal lép jégre, arra talán vezetőedzőnk adta meg a releváns választ: idén minden csapat "vadászik" a Fradira, és a legkisebbek is a szezon mérkőzését játsszák rendre a zöld-fehérek ellen. Ez a tény amellett, hogy kissé megnehezíti a mieink dolgát, azért büszkeséggel töltheti el a szakosztályt és a szurkolókat is. Érdemes azonban óvatosnak lenni: az alapszakaszban elért helyezésekért nem osztanak sem érmeket, sem bajnoki trófeát, hogy mit érnek a mostani eredmények, azt igazán csak két-három hónap múlva látjuk majd.

A Vasassal nem csak azért érdemes óvatosnak lenni, mert idén eddig Káposztásmegyeren és Pesterzsébeten is pokolian megnehezítették a Ferencváros dolgát, de azért is, mert önmaguk eddigi eredménysorához képest példátlan bravúrral a hátuk mögött állnak ki ellenünk: vasárnap szétlövésben legyőzték a Hetényi Zoltánnal a kapujában felálló DEAC-ot. Ahogy azonban Fodor Szabolcs is fogalmazott a mérkőzés előtti felvezetőjében, ha a mieink közül mindenki hozza a tőle elvárhatót, akkor nem szabad, hogy gondunk legyen a piros-kékek ellen.

Az FTC-Telekom - Schiller-Vasas HC Erste Liga alapszakasz-mérkőzés 18.00-kor kezdődik a Pesterzsébet Jégcsarnokban. A jegypénztár a főbejáratnál szokás szerint egy órával kezdés előtt, 17.00-kor nyit. Érdemes minél többen, akár családdal, gyerekekkel kilátogatni a mérkőzésre, a szakosztály ugyanis apró Mikulás-meglepetéssel készült szurkolóinknak!

Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
FTC-Telekom - Schiller-Vasas HC
2018. december 7., péntek 18.00, Pesterzsébet Jégcsarnok
Jegyek: a helyszínen, 17.00-tól, 1000 forintos egységáron