Csere a támadósorban

2017. augusztus 23., szerda 13:20 | 10 hónapja 24 napja 1 órája 47 perce
Jégkorong-csapatunk vezetősége a továbbiakban nem tart igényt Milan Kolena szolgálataira, helyette az eddig Székesfehérváron szereplő Preston Shupe érkezik a támadósorba.
Csere a támadósorban

A Ferencváros jégkorong-csapatának vezetősége bejelentette, hogy az új szezonban eddig lejátszott három edzőmérkőzésen látottak alapján a szlovák támadó, Milan Kolena nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, így a továbbiakban nem szerepel csapatunk színeiben. A menedzsment felbontotta az Angliából érkező center tryout-szerződését, és már meg is találta a helyére a megfelelő megoldást. Hatodik légióshelyünkre így a Fehérvári Titánok támadója, Preston Shupe érkezik.

Preston Shupe 1988-ban született a kanadai Weyburnben. Pályafutását szülővárosában, a Saskatchewan Junior Hockey League-ben szereplő Weyburn Red Wingsben kezdte, majd négy évet húzott le az amerikai egyetemi ligában a Canisius College csapatában, ebből két szezonon át csapatkapitány volt. Egy szezonnyi amerikai alacsonyabb osztályú kitérőt követően 2014-ben érkezett Európában, a jó nevű francia bajnokságba. A Strasbourggal megjárta a rájátszást is, majd 2015-ben csatlakozott a Fehérvári Titánok MOL Ligás keretéhez. Itt hamar meghatározó játékos lett, első idényében az alapszakaszban 48 meccsen 49 pontot termelt, a playoffban pedig a fináléról hetedik meccsel lemaradó Titánok egyik vezére volt, 9 találkozón 12 pontig jutott. A tavalyi szezonban is jól játszott, az alapszakaszban 38/30, a rájátszásban 5/2 volt a meccs/pont mérlege.

Vezetőedzőnk, Greg Lindqvist nagyon örül a támadó érkezésének, és úgy érzi, sikerült minőségi cserét végrehajtanunk a támadósorban.

„Kolena sajnos egyáltalán nem hozta azt a szintet, amit reméltünk tőle a leigazolásakor, így helyette Preston Shupe lesz a játékos, akivel feltöltjük a fennmaradó légióshelyünket. Preston remek játékos, pont olyan stílussal, amit keresünk, igazi center, jól dolgozik a kapu előtt. Ráadásul ismeri a ligát, ami szintén nagy előny. Nagyon jól jártunk a megszerzésével, sokat várunk tőle!”

A 28 éves támadó is várja már az előtte álló kihívásokat, amit a Ferencvárosban való szereplés jelent.

„Izgatott vagyok, hogy visszatérek Magyarországra, ráadásul a Ferencvárosban fogok játszani. Alig várom már, hogy ott legyek, és elkezdjem a munkát az új csapattársaimmal és az edzővel. Biztos vagyok benne, hogy nagyon jó élmény lesz itt szerepelni, a Fradinak rendkívül szenvedélyes és lelkes szurkolói vannak. Azt hiszem, ha minden jól megy, akár címekért is harcban lehetünk, én mindenesetre ezen leszek!”

Shupe augusztus 30-án érkezik Magyarországra, így leghamarabb csapatunk szeptember 1-jei, Fehérvári Titánok elleni utolsó idei felkészülési mérkőzésén léphet jégre. Ez egyben azt is jelenti, hogy az amerikai center volt klubja ellen debütálhat a Ferencváros mezében.

(Portréfotó: fehervarav19.hu)