Csíkszeredán zárul az alapszakasz

2018. január 13., szombat 12:43 | 1 éve 4 napja 8 órája 17 perce
Jégkorongcsapatunk szombaton magyar idő szerint 17.00-kor a Csíkszeredával küzd meg az Erste Liga alapszakasz utolsó mérkőzésén.
Csíkszeredán zárul az alapszakasz

Székelyföldi állomáshelyünkön, Csíkszeredán folytatjuk az erdélyi túrát. A Vákár Lajos Műjégpályán lépünk jégre magyar idő szerint 17 órakor. Péntek este szétlövéseket követően egy pontot szereztünk Brassóban, amivel elrontottuk ellenfelünk esélyét a 7. helyre. Csapatunk 6. helyen áll, innen már nem tud elmozdulni, a Csíkszeredai Sportklubnak viszont égető szüksége van a győzelemre, hogy megelőzhesse az Újpestet és a felsőházba kerüljenek. Egy pont a hátrányuk a lilákkal szemben, azonban az Újpest is játszik ma, így a sorsuk nem csak a saját kezükben van. Nem lesz könnyű dolgunk, főleg mert sok a hiányzó játékosunk. Tuominennek letelt az eltiltása, így végre három bekksorral játszhatunk, viszont továbbra is hiányzik Ševela, Virág, Kovács, Hietamäki és Lengyel. Ami az egymás elleni eredményeket illeti, Budapesten két hosszabbításban eldőlt mérkőzést játszottunk. Novemberben miénk lett a két pont, decemberben viszont a székelyek távoztak győztesen. Erdélyben viszont egyértelműen a Sportklub bizonyult jobbnak 3-1-es eredménnyel. A mai meccs tétje számunkra az, hogy visszavágjunk és a szegényes idegenbeli mérlegünket tovább javítsuk. Ha az elmúlt három mérkőzésen mutatott fegyelmezett védekezést és küzdést mutatják hokisaink, akkor ez összejöhet.

- Szerencsére már nem számítanak a pontok, mert egy meccsre vagyunk a középszakasztól, ott kezdődik a nagyon kemény play-off hoki. Az egy pont ellenére nagyon jó meccset játszottunk. Ami nagy előrelépés, hogy most már elmondhatjuk, meccsek óta jól játszunk. A védekezés is kezd jól működni, ha belőjük a helyzeteinket, akkor a középszakaszban mindenkivel tudunk játszani egy jó oda-vissza meccset. Ott viszont már számítani fog az az elveszett három vagy egy pont, ott majd nagyon oda kell figyelni. A Csíkszereda hasonló játékerőt képvisel, mint a Brassó, úgyhogy jó meccset várok – mondta el a brassói mérkőzést követően Könczei Áron.

Erste Liga
Csíkszeredai Sportklub - FTC

2018.01.13. szombat, magyar idő szerint 17.00
Vákár Lajos Műjégpálya (Csíkszereda, Nicolae Bălcescu utca 11.)