Csúcsrangadó Csíkszeredán: a listavezetővel csapunk össze a szezon második erdélyi túráján, majd jön a harmadik Brassó

2018. november 29., csütörtök 21:36 | 2 hónapja 17 napja 13 órája 11 perce
Az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapata megérkezett Csíkszeredába a szezon második erdélyi túrájára, és már javában készül a listavezető Sportklub elleni csúcsrangadóra - VIDEÓ!
Csúcsrangadó Csíkszeredán: a listavezetővel csapunk össze a szezon második erdélyi túráján, majd jön a harmadik Brassó

Az Erste Ligában részt vevő erdélyi csapatok mérkőzéseinek menetrendjét mindig komoly kihívást jelent összeegyeztetni az érintett csapatok romániai bajnokságban való szereplésével. Emiatt a Csíkszereda, a Brassó és a Gyergyó egészen más ütemben túrázik Magyarországon, és játssza mérkőzéseit, mint ami az anyaországi csapatok számára megszokott. Így fordulhat elő, hogy a Sportklub a szezon során többször is akár 2-3 mérkőzéses fórban is lehet riválisaival szemben. Ez a helyzet most is: a csíkiak úgy tudták visszaelőzni a tabellán a Ferencvárost, hogy jelenleg is kettővel több lejátszott mérkőzés áll a nevük mellett. Azért ne legyünk igazságtalanok: az is kellett persze az előzéshez, hogy a kék-fehérek formába lendüljenek; miközben a mieink elszenvedték az idény első rendes játékidős vereségét, a Csíkszereda az októberi botladozások, és Leo Gudas vezetőedző távozása óta a beugró Hozó Levente vezetésével még százszázalékos.

A szezon második erdélyi túráján sokat tehetünk azért, hogy bizonyítsuk, a Fradi a DAB elleni vereség, és a Fehérvári Titánok elleni pontvesztés ellenére sem torpant meg, és továbbra is lépéselőnyben van az egyre inkább szorongató riválisokkal szemben. A kihívás azonban komoly, hiszen a Csíkszereda nem csak nagyszerű formában van, de mindig, minden helyzetben pokoli nehéz győzelemmel távozni a Vákár Lajos Műjégpályáról, ahol a hazai szurkolók meccsről meccsre komoly hangulatot teremtenek. Igaz tehát, hogy idén eddig három mérkőzésen hét pontot szereztünk a Sportklub ellen (idegenben szeptemberben egy remek, 12 gólos meccs végén szétlövésben kaptunk ki, míg Pesterzsébeten kétszer is győzni tudtunk), mégis óriási hiba lenne egyértelmű esélyesként tekinteni saját magunkra. Az idény csúcsrangadója lesz ez, amelynek eredménye, és a mutatott játék képe azért, ha tudjuk is, hogy a bajnokság érdemi része a középszakaszban és a rájátszásban jön el, már megmutathatja majd egy kicsit, hogy milyen erőviszonyokra lehet számítani a szezon hajrájában. Igaz ez még akkor is, ha tudjuk, hogy nem ez a mostani túra egyetlen kihívása, hiszen a pénteki csíkszeredai rangadó után vasárnap Greg Lindqvist Brassója vár a mieinkre, akik bár Pesterzsébeten beleszaladtak egy csúfos 8-0-ba, az azóta lejátszott 16 mérkőzésükből mindössze kettőt veszítettek el, a Csíkszeredát is alaposan helyben hagyták, és felzárkóztak a tabella 3. helyére.

Kőkemény meccsek, igazi értékmérő túra vár tehát a Fradira, amelyre ráadásul nem tarthatott a csapattal a Fehérvár elleni verekedés kirobbantása miatt a fegyelmi bizottság tárgyalása után kétmérkőzéses eltiltást kapott Rafaj Attila sem. Nincs azonban extra nyomás, tesszük a dolgunkat, ahogy eddig is, és az előttünk álló feladatra koncentrálunk, mondta el a túrával és a pénteki, Csíkszereda elleni csúcsrangadóval kapcsolatban Fodor Szabolcs vezetőedző.

Az FTC-Telekom csütörtökön a reggeli órákban érkezett meg Csíkszeredára. Pihenést és az ebédet követően este helyi idő szerint 18.00-tól edzés volt a program, a Sportklub Csíkszereda elleni csúcsrangadó pénteken magyar idő szerint 17.30-kor kezdődik a helyi Vákár Lajos Műjégpályán.

Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
Sportklub Csíkszereda – FTC-Telekom
2018. november 30., 17.30 (magyar idő szerint)
Csíkszereda, Vákár Lajos Műjégpálya