Derbivel indul a Magyar Kupa

2017. szeptember 13., szerda 10:23 | 10 hónapja 3 napja 8 órája 19 perce
A Ferencváros jégkorongcsapata az Újpestet fogadja ma 18.00-kor a Magyar Kupa első mérkőzésén.
Derbivel indul a Magyar Kupa

Szerdán megkezdődnek a jégkorong Magyar Kupa küzdelmei is. A december 20-ig tartó szerdai selejtezők során minden csapat egyszer játszik mindenkivel és az Erste Liga rendszerével egyező szabályok és pontozás szerint zajlik. Négy legtöbb pontot szerző csapat jut az elődöntőkbe, amely 2018. január 17-én, szerdán lesznek, míg a döntő 2018. január 20-án, szombaton lesz tartva. Változás abban az esetben lehetséges, ha az elődöntőben lesz a Visegrád Kupa döntőjében is szereplő csapat, ekkor 19-re és 21-re tolódnak az MK-párharcok.

Ami csapatunkat illeti, három ferencvárosi gólban gazdag meccsen van túl a jégkorongcsapat szeptemberben, ráadásul otthon veretlenek még az idén és az Erste ligát is vezetik két meccs után. Az előszezonnal együtt a hazai gólarányunk 23-3, csak az Erste Ligát tekintve 14-1. Azonban az igazi erőfelmérő ma következik, hiszen a tavalyi magyar bajnoki bronzérmes Újpest jelentősen megerősödött, és még feljebb szeretne lépni. Természetesen ez csapatunkra is igaz, hiszen a legutóbbi meccsen már a negyedik sorunk is góllal bizonyított, tehát nem csak a hazai pálya előnyében bízhatunk. Ha erre a kiemelt eseményre a tavalyi alapszakasz gólkirály, Jereme Tendler és kétszeres fehérvári házi gólkirály, Preston Shupe is felszívja magát, és elkezdi végre a gólokat és a pontokat termelni, illetve, ha a sikerül kijavítani a hibákat, amik miatt sokszor emberhátrányba kerültünk, akkor minden bizonnyal mosollyal az arcán távozhat az esti mérkőzésről minden Fradista.

„Az eredmény ellenére, hogy ilyen nagyarányú góllal nyertünk, meg kell kínlódni, egyetlen mérkőzés sem könnyű, mindenki kapaszkodik, minden pontért küzd mindenki.” – kezdte az értékelést Szakács Ferenc másodedző. „A srácoknak gratulálok a hat pontért! Az Újpest ellen nem kell kiemelnem, hogy milyen jelentőségű mérkőzés, az bármilyen barátságos-, bajnoki- vagy kupamérkőzés esetén az mindig egy kiemelt mérkőzésnek számít. Mi is úgy megyünk neki, a fiúknak hetek óta próbáljuk belevésni a fejükbe, mert rengeteg új játékosunk van, hogy tudják azt, hogy mit jelent Fradi-Újpest mérkőzést játszani. Természetesen úgy megyünk neki a mérkőzésnek, hogy nyerni szeretnénk, hazai pályán vagyunk, nem akarjuk megszakítani a sorozatot. Én úgy érzem, hogy a gólkülönbséggel nem kell foglalkozni, mert például a 8-1-es győzelmünknél nem volt ilyen nagy különbség a két csapat között. Bejött minden, bepattant minden, hála istennek. A Bécs ellen is sokáig szoros volt, utána sikerült bedarálnunk őket, és nagyobb gólkülönbséggel nyertünk. Ez semmilyen jelentőséggel nem bír, az Újpestet elég egy apró góllal megverni.”

A Magyar Kupa mezőnye: Dunaújvárosi Acélbikák, DVTK Jegesmedvék, Fehérvári Titánok, Ferencvárosi Torna Club, MAC Budapest, UTE, Hokiklub Budapest, Vasas SC.
A tervezett játéknapok: szeptember 13., 27., október 18., 25., november 1., 22., 29., 30., december 20.

Fontos információ a mai Újpest elleni mérkőzéssel kapcsolatban, hogy folytatjuk akciónkat, amelyben a jegyvásárlók között a jegy sorszáma alapján a harmadszünetekben 1-1 szezonbérletet sorsolunk ki! Érdemes tehát minél többeknek kilátogatnia a csarnokba, és a helyszínen buzdítania a Ferencvárost!

Ha nem szeretne lemaradni jégkorongozóink egy mérkőzéséről sem az új szezonban, kattintson IDE, vagy töltse le elektronikus naptárába a menetrendünket, valamint kövessen minket Facebookon és Instagramon!

Jégkorong, Magyar Kupa
FTC – UTE

2017. szeptember 13., szerda, 18.00, Pesterzsébet Jégcsarnok
2017/18-as Erste Liga és Magyar Kupa bérletinformációk: ITT
Beléptetéssel kapcsolatos információk: ITT