Dósa Krisztián a Fradiban

2018. június 13., szerda 14:21 | 7 hónapja 2 napja 18 órája 19 perce
Az FTC jégkorongcsapatában folytatja pályafutását az Újpestről érkező 24 éves védő, Dósa Krisztián.
Dósa Krisztián a Fradiban

Újabb játékossal bővült a Ferencváros 2018/19-es jégkorong Erste Liga szezonra készülő kerete. Klubunk jégkorongszakosztálya ugyanis mindenben megállapodott az Újpest védőjével, Dósa Krisztiánnal, aki egyéves szerződést írt alá új csapatával.

Dósa Krisztián 1994. február 7-én született Budapesten. A Budapest Stars U18-as csapatában kezdte pályafutását 2008-ban, két szezonnal később pedig Fehérvárra igazolt, ahol az U18-as, majd az U20-as csapat tagjaként is szerepelt, utóbbival az osztrák juniorliga, az EBYSL légkörébe is belekóstolhatott. 2012-13-ban szezon közben távozott a MAC U20-as csapatához, ahol másfél idényen át szerepelt. Közben az U18-as válogatottal két, míg a juniorokkal egy világbajnokságon húzhatta magára a címeres mezt. 2013/14-ben a felnőttek összetartására is meghívták, sőt, egy mérkőzésen jégre is lépett, így egyszeres felnőtt válogatottnak mondhatja magát. A 2014/15-ös bajnokságot már Miskolcon kezdte, itt néhány U20-as meccs után bemutatkozott a felnőtteknél, akikkel rögtön MOL Liga és Magyar Kupa-győzelmet ünnepelhetett. 2015-ben Újpestre igazolt, itt három teljes idényt húzott le, mielőtt csatlakozott a Ferencvároshoz.

„A családom nagyon örült a váltásnak, hiszen fradista famíliában nőttem fel” – kezdte bemutatkozását legújabb szerzeményünk. „Nem gondolom, hogy nagy jelentőséget kellene annak tulajdonítanom, hogy éppen Újpestről érkezem a Ferencvárosba, hiszen jégkorongban viszonylag kevés csapat van, több játékossal is előfordult már hasonló, ráadásul a kisebb közösség miatt az ellentétek sem annyira élesek. Persze bizonyítanom kell majd, de ezzel nem lesz gond, úgy gondolom, megkaphatom a megfelelő játéklehetőséget, és szükségem is volt a váltásra. Fodor Szabolcsot régről ismerem, még junior edzőként dolgozott velem. Azt hiszem, nagyon egységes csapatunk lesz, nagyon sok olyan srác jött össze, akik játszottak már együtt korábban különböző csapatokban, összetartó és eredményes csapat leszünk, főleg, ha jól sikerülnek a légiós igazolások is, és hozzá tudnak majd ők is tenni az alapvető egységhez. Ami engem illet, fizikális játékra, ütközésekre, blokkokra, kemény párharcokra számíthat tőlem a közönség” – zárta gondolatait Dósa Krisztián.

Dósa Krisztián a Ferencváros nyolcadik új igazolása a 2018/19-es idényre.

Az FTC jégkorongcsapatának változásai a 2018-as nyári holtszezonban:
Érkezett: Fodor Szabolcs (vezetőedző, MAC Budapest U20), Kiss Áron (erőnléti edző), Boros Dániel (védő, MAC Budapest U20), Dósa Krisztián (védő, Újpesti TE), Leo Fitzgerald (támadó, Bemidji State University, USA), Myles Fitzgerald (támadó, Bemidji State University, USA), Pavuk Attila (támadó, DVTK Jegesmedvék), Sarcia Antonino (védő, MAC Budapest U20), Tóth Adrián (támadó, DVTK Jegesmedvék), Tóth Gergő (támadó, DVTK Jegesmedvék)
Távozott: Greg Lindqvist (vezetőedző, ASC Corona Brassó), Juhamatti Hietamaki (visszavonul), Németh Attila (DEAC), Jereme Tendler (ASC Corona Brassó)
Maradt: Jászai Dávid, Kovács Viktor László, Pleszkán József, Rafaj Attila, Roczanov Dezső, Tóth Renátó