Egy pont

2018. január 12., péntek 20:14 | 1 éve 5 napja 23 perce
Jégkorongcsapatunk szétlövésben szenvedett vereséget a Corona Brassó otthonában, az Erste Liga pénteki játéknapján.
Egy pont

Jégkorongcsapatunk erdélyi túrájának első állomása Brassó volt, ahol a helyi Corona ellen léptünk jégre.

Greg Lindqvist mesternek nem volt egyszerű dolga, Tuominen, Hietamäki, Lengyel, Kovács, Virág és Ševela is hiányzott, ráadásul mindössze 5 védővel tudtunk kiállni.

A Sepsiszentgyörgyről érkező Fradi-drukkerhadnak köszönhetően teli és hangos vendégszektor elé korcsolyázott ki a csapat, azonban fejben az öltözőben maradtak. Ellenfelünk nagyon hamar vezetést szerzett, és Tranca második perces gólja után csak a kapusunk, Pleszkán József és a szerencse mentett meg attól, hogy az első 5 percben eldőljön a mérkőzés. A 10. percben éledeztünk, de az még halovány volt. A 16. percben emberhátrányba kerültünk, azonban a Brassó üres kapunál kihagyta a kihagyhatatlant, így az eredmény nem változott. A harmad végén Tendler és Bödök előtt adódott helyzet, de a vendégkapus, Patrik Polc állta a sarat.

A második játékrészben egy teljesen más Fradi lépett jégre, amely sokat támadott és remekül védekezett. A 26. percben aztán egy jól megjátszott emberelőny végén Henrich Jaborník volt távolról eredményes. (1-1) Ez volt a Ferencváros 100. gólja az alapszakaszban. A következő emberelőny kimaradt, azonban a harmad végéig mi irányítottuk a játékot, még emberhátrányban sem engedtük a Brassót lőni. A végén még több ígéretes próbálkozás volt, de az eredmény nem változott.

A záróharmad sokkoló kezdést tartogatott a számunkra. Könczei kapott 2+2 percet, majd Pleszkán is szabálytalannak ítéltetett magas botért, így öt a három ellen is támadhattak egy percig, azonban remekül helyt állt a csapat. Remek védekezés és hatalmas akarat jellemezte a csapatot ebben az öt nehéz percben, nem csoda, hogy még a szerencse is mellénk állt. Ráadásul a végén Fliszár szökött meg a koronggal, ami egy brassói kiállítást is eredményezett, de az előnnyel mi sem tudtunk élni. Kiegyenlített játék volt, hatalmas küzdéssel. Igyekezett a csapat megnyomni a végét, az 55. percben Shupe és Németh dönthette volna el a meccset, de a lövések elakadtak Polcban. Nem sokkal később viszont az ellenfél harmadából átkerült a korong a mi kapunk elé, és nem akart onnan szabadulni, de végül sikerült kihúzni hosszabbításra a meccset.

A hosszabbításban megfontolt, biztos játékkal próbáltunk támadásokat felépíteni, a lehető legkevesebb kockázattal. Voltak is ígéretes helyzeteink, de végül másfél perccel a vége előtt Jaborníkot látta szabálytalannak a játékvezető, így izgulni kellett nagyon a végén. Ennek ellenére Shupe korongszerzése után csak hajszálon múlt, hogy nem mi nyertük a mérkőzést, de Polc Pleszkánhoz hasonlóan remekül teljesített, így szétlövések következtek

Az idegek harcát a Brassó bírta jobban, így ellenfelünk győzelemmel zárta az alapszakaszt, az ötödik körben Saluga volt eredményes, válasz viszont nem érkezett, így egy ponttal távoztunk. A pontnál jóval nagyobb a jelentősége a mutatott játéknak, hiszen foghíjas csapattal is remek védekezést mutattunk be és hatalmas küzdőszellemről tettünk tanúbizonyságot, valamint végre idegenben hoztunk jó teljesítményt újra. Minden jel arra mutat, hogy a kellő időpontban a középszakaszra összerázódott a csapat. Holnap este Csíkszeredán lesz az alapszakasz utolsó meccse.

Erste Liga
Corona Brassó-FTC 2-1 (1-0, 0-1, 0-0, 0-0), szétlövés után
Gólszerzőnk:
Jaborník