Elmaradt a bravúr

2018. január 17., szerda 21:25 | 1 éve 1 hónapja 9 órája 48 perce
Jégkorongcsapatunk 5-1-es vereséget szenvedett a DVTK Jegesmedvék vendégeként a Magyar Kupa elődöntőjében, így nem jutott be a szombati fináléba.
Elmaradt a bravúr

Jégkorongcsapatunk a DVTK Jegesmedvék vendégeként lépett jégre Miskolcon, a Magyar Kupa elődöntőjében. Nagy volt a tét a Fradi számára, hiszen hokisaink utoljára 2000-ben szerepeltek a sorozat döntőjében, most pedig mindössze egy lépésre voltak a finálétól. Azt a bizonyos lépést azonban az Erste Liga háromszoros címvédője, a 2015-ben a kupát is elhódító miskolciak ellen kellett volna megtenni, így hatalmas bravúrra lett volna szükség a győzelemhez.

Remekül kezdtünk, az első nyolc percben nem csak partnerei voltunk a miskolciaknak, de még többet is támadtunk, párszor a saját harmadjukban támadtuk le őket, kisebb zavarokat okozva. A 8. percben aztán egy buli után rögtön az első hibánkat ki is használták egy kontratámadással. Miskolczi vitte végig az akciót, majd Kulmala lőtte hálóba a passzt. (1-0) A gól után azonnal megváltozott a játék képe, hosszú percekig kapusunk, Ševela került főszerepbe. Az utolsó hat percre éledt fel egy kicsit a csapat, de közel sem voltunk annyira erőteljesek, mint a játékrész elején, a Diósgyőr így is aktívabb maradt.

Egy Hietamäkival szembeni szabálytalanság utáni előny áthúzódott a második harmadra, amit kihasználni nem sikerült, csak vasat találtunk. Jászai kiállítását viszont kihasználta ellenfelünk. Pavuk passza átcsúszott Sevela és Tuominen között, Joe Colin pedig könnyedén kapuba juttatta a korongot. (2-0) A harmad első felében a piros-fehérek domináltak, majd a 10. perctől kezdtünk ébredezni. A 33. percben Németh Attilának hagytak teret lövésre a jobb szélen, aki nem is hibázott, mesterlövészi pontossággal lőtte ki a hosszút. (2-1) A továbbiakban mindkét oldalon akadtak helyzetek, sajnos azonban csak a miskolciak tudtak élni ezekkel. Először a kapu körüli kavarodásban pattant Miskolczi botjára a korong, aki a már fekvő Ševela felett lőtt a hálóba (3-1), majd emberelőnyben a harmad utolsó másodpercében Galanisz volt eredményes. (4-1)

Az utolsó játékrész Hietamäki kiállításával indult, a büntetést viszont kivédekeztük. A harmad derekáig inkább a DVTK volt aktív, egy vasat is találtak, nekünk viszont kevés lehetőség jutott. Utána mi is okoztunk kellemetlen pillanatokat, agresszívan igyekeztünk korongokat szerezni a támadóharmadban, és Hietamäki kék vonalról megemelt korongja után közel is jártunk a gólhoz, de találat megint a másik oldalon született, miután Joe Colinhoz pattant egy blokkolt korong, amit már csak Ševela mellett kellett elhelyeznie.

A hátralévő időben küzdött a csapat, azonban nem sikerült Adorján kapust megdolgoztatni, így 5-1-es eredménnyel búcsúztunk a Magyar Kupától.

Izgalmak azonban meccs utánra is maradtak, hiszen a bronzérmünk volt a tét a MAC-Újpest meccsen. Sajnos, az Újpest győzelmével erről lemaradtunk, hiszen az elődöntőkben elvérzettek közül a selejtezőkben jobb eredményt elérő csapatot illeti a bronzérem, aki ez esetben a MAC volt, miután a selejtezősorozatban első helyen végzett.

„A második harmad 17. percéig játékban voltunk, addig 2-1 volt. Aztán volt egy visszapattanó korong, ami a harmadik gólt jelentette, majd emberhátrányban a védőnk elvesztette a botját és gólt kaptunk az utolsó másodpercben. Ha 2-1 áll az eredmény jelzőn, bármi megeshet, de így, 4-1-nél ez szinte lehetetlen, annyira erősek. Abszolút játékban voltunk 3-1-ig, továbbá a csapat 60 percen át próbálkozott, szóval nem hibáztathatom a őket. Lőtt a DVTK két emberelőnyös gólt és ez ma nagy különbséget jelentett" – mondta a mérkőzést követően Greg Lindqvist.

JÉGKORONG, MAGYAR KUPA, ELŐDÖNTŐ
DVTK Jegesmedvék - FTC 5-1 (1-0, 3-1, 1-0)
Gólszerzőnk: Németh