Erősítés érkezik a támadósorba

2017. október 27., péntek 9:36 | 1 éve 16 napja 20 órája 59 perce
Egykori játékosunk, a kétszeres magyar bajnok Roczanov Dezső Újpestről igazolt a Fradi jégkorongcsapatához.
Erősítés érkezik a támadósorba

A Ferencváros jégkorong szakosztályának vezetősége hivatalosan bejelentette, hogy új játékos érkezik a csapathoz Roczanov Dezső személyében. A nagytermetű támadóval bővült a csapat variációs lehetősége, és akár már péntek este 18.00-kor az Újpest ellen pályára léphet.

Roczanov Dezső 1989-ben született Székesfehérváron. Még végig sem járta szülővárosa utánpótláscsapatait, amikor az Alba Volán színeiben 17 évesen bemutatkozott a felnőttcsapatban, ráadásul két gólt is szerzett az idény során. Ugyanebben az évben az U18-as válogatottal ezüstérmes lett a divízió 2/A világbajnokságon, ahol 5 mérkőzésen 9 pontot szerzett. A következő Fehérvári szezonjában magyar bajnoki címet ünnepelt. A rákövetkező szezonban azonban 19 évesen az Újpesthez igazolt, ahol az első szezonjában 16+6 pontot szerzett, így újra válogatott behívót kapott, 2009-ben mehetett az U20-as divízió 1/B világbajnokságra, ahol a magyar csapat legjobbjának választották. A 2011-2012-es, utolsó újpesti évében, mielőtt még év közben a Ferencvároshoz igazolt volna, 34 meccsen 25 pontot szerzett, majd csapatunkban egyéni statisztikáit 5 meccsen 4 ponttal javította.

A következő szezonban is nálunk játszott, ám ez már kevésbé lett sikeres 29 mérkőzésen 8 pontot hozott, így távozott az akkor még szárnyait bontogató Miskolci Jegesmedvékhez. Az első miskolci idényében magyar bajnoki ezüstérmet ünnepelhetett, majd a 2014-2015-ös szezonban részese volt a Jegesmedvék történelmi diadalának, amikor Magyar Kupa-győztes, magyar bajnok és MOL Liga győztes lett. 2015 és 2017 között a MAC csapatát erősítette, amellyel kétszer lett MOL Liga ezüstérmes és egyszer Magyar Kupa-győztes. Az idei szezont Újpesten kezdte meg, ahol nem jött ki neki igazán a lépés, 8 mérkőzésen mindössze egy gólpasszt osztott ki. Roczanov nem csak korábbi eredményeivel, hanem fizikálisan is tekintélyt parancsoló, hiszen 186 centimétere mellé párosuló 86 kilójával komoly ellenfél a hátvédeknek.

Greg Lindqvist vezetőedző is örömét fejezte ki, hogy bővülnek a lehetőségei a csapat játéka terén.

„Azért döntöttünk a leigazolása mellett a vezetőséggel, hogy mélyítsük a keretet. Jelenleg, ha 2-3 játékosunk kiesik, nem tudunk teljes csapattal kiállni, ezért is nagyon jó, hogy csatlakozik az FTC-hez. Roczanov Dezső egy szorgalmas, kiegészítő csapatjátékos, akinek adottságait különböző speciális játékhelyzetekben tudjuk igazán jól kihasználni. Kívánom, hogy kihozza magából a legjobbat és sok sikert kívánok neki az FTC-ben.”

Új igazolásunk is várja már a közös munkát.

„Szívesen térek ide vissza, tudom, hogy egy jó csapathoz kerültem. A Fradi sikeréért mindig szívvel, lélekkel fogok küzdeni, bármi is legyen, ezt megígérhetem. Remélem, hogy a közös munka szép eredményeket hoz a csapatnak és boldog pillanatokat a szurkolóknak.” – mondta Roczanov Dezső.

Jégkorongcsapatunk péntek este 18 órától hazai pályán fogadja az Újpestet az Erste Ligában. A jegyinformációkért kattintson IDE.

Jégkorong, Erste Liga
FTC – UTE
2017. október 27., péntek, 18.00, Pesterzsébet Jégcsarnok
Jegyvásárlásról bővebben ITT.

(Fotó: jegkorongblog.hu)