Fantasztikus győzelem!

2018. február 5., hétfő 20:55 | 1 éve 12 napja 10 órája 38 perce
Jégkorongcsapatunk küzdelmes mérkőzésen 4-2-es győzelmet aratott Csíkszeredán!
Fantasztikus győzelem!

Valódi tét nélkül léptek jégre a csapatok, egyedül a Csíkszeredának volt némi extra motivációja, hiszen az alsóház első helyezése még nem biztos számukra.

Mindezek ellenére nagy küzdelemmel kezdődött a mérkőzés, a tempóra sem lehetett panasz. A harmad feléig kiegyenlített játék volt, azonban utána a Csíkszereda átvette az irányítást. Ennek ellenére a 15. percben Virág Tamás szerzett vezetést csapatunknak Hietamäki passzát követően. (0-1) Ezt követően a Csíkszereda egy fokkal feljebb kapcsolt, Sevelának több dolga akadt. A harmad legutolsó másodpercében aztán Valchar bekanalazta Taratuhin lövését, így odalett a remekül tartott előny. (1-1)

A hazai öröm mindössze 27 másodperccel a szünet után elhervadt, Könczei lőtte meg a korongot a kékről, Németh pedig remekül nyúlt bele. (1-2) A 27. percig nem is tudott velünk mit kezdeni a Csíkszereda, mi játszottunk veszélyesebben, az egyetlen szépséghiba, hogy elpazaroltunk egy kiállítás adta lehetőséget. A 28. percben Sevela csillogtatta meg többször is gyorsan egymás után a tudását, egy perccel később azonban Inglis kiállítása emberelőnyös helyzetbe hozta a hazaiakat, amiből Papp kiegyenlített. (2-2) Néhány perccel később újabb kiállítás következett Sevela Petert vélték szabálytalannak a játékvezetők. A kiállítás alatt elszabadultak az indulatok, többször is a játékvezetők szedték szét a feleket. Elégtételt kiegészülés után vettünk, méghozzá góllal! Fliszár volt eredményes Bödök és Jászai átadása után. (2-3) Az indulatokat persze ez nem csillapította, Kovács testreütése után Brnák kezdeményezett ökölharcot, amiben Kovács partner volt. A páros kiállítás után emberhátrány következett, azonban gól nem született, így 3-2-es vezetéssel mehettünk szünetre.

Emberelőnyben kezdtük a záróharmadot, köszönhetően annak, hogy Papp Szabolcs volt a dudaszó után szabálytalan. Nem sikerült a helyzettel élni, de a lendületet megadta, veszélyesen játszottunk továbbra is. Indulatok helyett a játéké lett a főszerep, és bár a székelyek aktívabbak voltak, remekül játszottunk. Idegesen is játszott a Csíkszereda, sokszor volt pontatlan. Az 56. percben egy kapu előtti kavarodás során gólvonal közelbe került a pakk, a bírók a videó segítségét is igénybe vették, ami után váratlanul büntetőt ítéltek. A Csíkszereda nem élt a lehetőséggel, ellenben a kapuslehozatal után Németh üres kapura nem hibázott, így 4-2-es győzelmet arattunk!

Ezzel csapatunk három pontra felzárkózott szerdai ellenfelünk, a Brassó mögé. A pontoknál azonban sokkal fontosabb, hogy idegenben győztünk, ráadásul a legnehezebb pályáról hoztunk pontokat. Remélhetőleg ez visszaadja a csapat önbizalmát és újabb sikereket arat a továbbiakban.

„Kettő, már a rájátszásban lévő csapat csapott össze ma este. Csíkszereda a legkeményebb helyszín az egész ligában. Többször is elmondtuk, hogy fejben kell felkészültnek lennünk, hiszen egészen biztos, hogy a DVTK vagy a MAC lesz majd az ellenfelünk és elengedhetetlen, hogy megtanuljunk idegenben jó csapatok ellen is játszani. Nem szórakoztatni voltunk ma itt, hanem győzni, a csapat pedig remek munkát végzett a kapustól az utolsó játékosig. Holnap edzünk egyet, majd szerdán Brassóban folytatjuk" – mondta Greg Lindqvist vezetőedző.

Csíkszeredai Sportklub - FTC 2-4 (1-1, 1-2, 0-1)
Gólszerzőink: Virág Tamás, Németh Attila (2), Fliszár Zalán