Férfi jégkorongcsapatunk a Hokiklub Budapest ellen zárja az évet

2018. december 30., vasárnap 16:50 | 18 napja 12 órája 40 perce
Az FTC-Telekom listavezető férfi jégkorongcsapata a tabella utolsó előtti helyén álló Hokiklub Budapest ellen játssza utolsó 2018-as mérkőzését.
Férfi jégkorongcsapatunk a Hokiklub Budapest ellen zárja az évet

Utoljára láthatja 2018-ban a közönség az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapatát mérkőzést játszani. Fodor Szabolcs együttese toronymagas esélyesként várja a találkozót, ugyanis a tabella utolsó előtti helyén álló Hokiklub Budapestet fogadja.

A Fradi a december 19-ei, debreceni mérkőzés óta igazi erőltetett menetben van, lényegében 2-3 naponta mérkőzést játszik, és ez nem is lesz másképp az alapszakasz január 18-ai zárásáig, ráadásul addig még egy erdélyi túrát is le kell tudnia a csapatnak. Talán némi könnyebbséget jelenthet, hogy az a Hokiklub Budapest lesz a mai ellenfél, amelyik mindössze az első rendes játékidős győzelmét néhány nappal ezelőtt begyűjtő Vasast tudta eddig megelőzni a tabellán, 32 eddigi mérkőzéséből 28-szor vesztesen hagyta el a jeget, ebből 26-szor a rendes játékidőben, és 73 szerzett gólja mellé 162-t kapott. A zöld-fehérek eddig magabiztos játékkal rukkoltak elő ellenük a két csapat idei mindhárom találkozásakor: szeptember végén a Tüskecsarnokban 5-1-re, november közepén hazai jégen 8-3-ra (ekkor döntöttük meg győzelmi szériánkkal a ligarekordot), míg tíz nappal később újra idegenben 6-2-re (ekkor lőtte Hardi Richárd visszatérése utáni első gólját) győztük le őket.

Első ránézésre tehát semmilyen jel nem utal arra, hogy aggódnia kellene a Fradi-szurkolóknak a mérkőzés kimenetele miatt, a HKB utoljára november 27-én szerzett pontot a ligában, azóta zsinórban 9 vereség a mérlege, kikapott a Fehérvártól, az akkor igencsak gödörben lévő DAB-tól, és a Vasastól is. A sérülések és betegségek viszont átírhatják némileg a forgatókönyvet. A mieinknél Arany Gergely pénteki dunaújvárosi gyomorpanaszai után talán már bevethető állapotban lesz, azonban a szakvezetés több, kisebb-nagyobb sérüléssel bajlódó játékost is kénytelen nélkülözni, így várhatóak kisebb átalakítások a keretben, a sorokban. Ez nyilvánvalóan alaposan megnehezíti a Fradi dolgát, de azért, ha a csapat kellő komolysággal áll hozzá a mérkőzéshez, akkor nem szabad, hogy baj legyen az idén eddig a mieinknél 64 ponttal kevesebbet gyűjtő ellenfél ellen.

Az FTC-Telekom - Hokiklub Budapest Erste Liga alapszakasz mérkőzés 18.00-kor kezdődik a Pesterzsébet Jégcsarnokban. Belépők a helyszínen kaphatóak, 17.00-tól.

Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
FTC-Telekom - Hokiklub Budapest
2018. december 30., vasárnap 18.00, Pesterzsébet Jégcsarnok
Jegyek: a helyszínen, 1000 forintos egységáron