Férfi jégkorongcsapatunk a Vasas ellen állíthatja be a MAC ligarekordját

2018. november 2., péntek 11:41 | 2 hónapja 14 napja 2 órája 15 perce
Listavezető férfi jégkorongcsapatunk ma 18.00-tól Pesterzsébeten a Vasas ellen zsinórban 16. győzelmét szerezheti, amivel beállíthatja a MAC ligarekordját!
Férfi jégkorongcsapatunk a Vasas ellen állíthatja be a MAC ligarekordját

Az FTC-Telekom listavezető férfi jégkorongcsapata továbbra is remek formában van. Fodor Szabolcs együttese október 29-én, hétfőn sokáig emlékezetes mérkőzésen, a Fradi jégkorong szakosztálya fennállása 90. évfordulóját ünneplő Jubileumi Hokiderbin, a Tüskecsarnok telt házas, tömött lelátói előtt 2-0-ra legyőzte az örök rivális Újpestet, ezzel megerősítette vezető helyét az Erste Liga tabelláján, és tovább folytatta sorozatait. Még mindig a Ferencváros a mezőny egyetlen tagja ugyanis, amelyik minden eddigi mérkőzésén szerzett pontot, hazai jégen még veretlen, ráadásul a második legtöbb gólt szerezte a ligában, és messze a legkevesebbet kapta. Emellett immáron 15 mérkőzés óta nem talált legyőzőre, ami már csak egyetlen meccsre van a ligarekordtól! A rekordot a MAC csapata tartja, amelyik 2015 november 15-e és 2016 január 3-a között győzött zsinórban 16 Erste Liga találkozón.

A rekordbeállításhoz ideális ellenfélnek tűnhet a Schiller-Vasas HC, ugyanis Ladányi Balázs fiatal együttese 12 mérkőzés óta nyeretlen, utoljára szeptember 17-én tudta hosszabbításban legyűrni a HKB-t. Emellett a Vasas mindössze 26 gólt lőtt eddigi 16 mérkőzésén, ami messze a liga leggyengébb teljesítménye, viszont kaptak összesen 76-ot, ami pedig holtversenyben a legtöbb.

A tabella hátsó régiójába tartozó együttesek ellen viszont elképesztő koncentrációra van szükség ahhoz, hogy valóban meglegyen a könnyed, sima győzelem, hiszen ha egy kicsit is lankad az odafigyelés a játékosok fejében, a szívósan küzdő kicsik válhatnak a legnehezebb ellenféllé. Jó példa erre az idei első, Vasas elleni, idegenbeli találkozónk, ahol a piros-kékek vezettek, és sokáig úgy tűnt, óriási meglepetést tudnak okozni, de a hajrában végül nagy küzdelem árán fordítani tudtunk. De ne menjünk messzebb, mint a Jubileumi Hokiderbi előtti vasárnapi mérkőzés a szintén a tabella alsó régiójában tanyázó Vienna Capitals ellen, akik közel jártak a bravúrhoz Pesterzsébeten.

Reméljük, a Fradi játékosainak elegendő idő volt a regenerálódásra a hétfő óta eltelt négy nap, tanultak a fentebb említett találkozó mentális hibáiból, és hajtja őket még az az elképesztő lendület, amit a sokáig emlékezetes Derbin aratott győzelem adhat. Ha ez így lesz, akkor biztosan újabb három pontot írhatunk a csapat neve mellé a tabellán.

Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
FTC-Telekom - Schiller-Vasas HC
2018. november 2., péntek 18.00, Pesterzsébet Jégcsarnok
Jegyek: a helyszínen, 1000 forintos egységáron. Vízilabda és kézilabda bérleteseknek 50% kedvezmény!