Fiatal védőt igazoltunk

2018. május 15., kedd 15:59 | 9 hónapja 4 napja 20 órája 1 perce
Jégkorongcsapatunk legújabb igazolása a MAC U20-as csapatától érkező Boros Dániel, akinek a soron következő lesz pályafutása első felnőtt szezonja.
Fiatal védőt igazoltunk

Megvan az FTC jégkorongcsapatának második új játékosa a 2018/19-es szezonra. Szakosztályunk hivatalosan bejelentette, hogy mindenben megegyezett a MAC U20-as csapatának játékosával, Boros Dániellel, aki egyéves szerződést írt alá a Ferencvárossal.

Boros Dániel 1997. június 27-én született, 180 centiméter magas, 86 kilogrammos, balos ütőfogású védő. A MAC Budapest saját nevelésű játékosa, 2012/13-ban játszotta első U18-as szezonját, egy évvel később kerettag volt a magyar U18-as válogatottban, és már ekkor feltűnt egy korosztállyal feljebb, a MAC U20-as csapatában is. Kétszer szerepelt az osztrák bázisú juniorliga, az EBJL rájátszásában, az U20-asokkal pedig az elmúlt három idényben zsinórban háromszor volt ott az Erste Bank Young Stars League (EBYSL) rájátszásában. Az előttünk álló, 2018/19-es szezon lesz a fiatal védő első felnőtt idénye.

„Fodor Szabolcs, aki a MAC U20-nál is a vezetőedzőm volt, keresett meg, miután kiderült, hogy aláírt a Fradihoz, hogy tartsak vele. Nagyon sokat várok a Ferencvárosban való szerepléstől, hiszen Magyarország legnagyobb és legnépszerűbb egyesületéről beszélünk. Ez lesz az első felnőtt szezonom, nagyon izgatottan várom. Biztos, hogy nehéz lesz bekerülnöm a csapatba, de ez lesz az elsődleges célom, hiszen úgy érzem, a hasznára tudok válni a gárdának. Abszolút védekezőspecialistának tartom magam, szeretem az ütközéseket, a párharcokat, a bunyót, egyszóval mindent, ami a védekező harmadbeli játék sava-borsa!” - mondta el bemutatkozásként új igazolásunk.

Az FTC jégkorongcsapatának változásai a 2018-as nyári holtszezonban:
Érkezett: Fodor Szabolcs (vezetőedző, MAC Budapest U20), Kiss Áron (erőnléti edző), Boros Dániel (MAC Budapest U20), Pavuk Attila (DVTK Jegesmedvék)
Távozott: Greg Lindqvist (vezetőedző, ASC Corona Brassó?), Juhamatti Hietamaki (visszavonul), Jereme Tendler (?)
Maradt: Pleszkán József, Tóth Renátó, Kovács Viktor László, Jászai Dávid