Fontos győzelem

2017. november 22., szerda 20:42 | 10 hónapja 25 napja 6 órája 49 perce
A vártnál nehezebben, de legyőzte a Vasast jégkorongcsapatunk a Magyar Kupa-selejtező csoportküzdelmeinek 5. fordulójában, és továbbjutást érő helyen áll.
Fontos győzelem

Jégkorongcsapatunk a Vasast fogadta a Magyar Kupa-selejtező csoportkörének 5. fordulójában. Egyértelműen a Ferencváros bizonyult a találkozó toronymagas esélyesének, az angyalföldieknek ugyanis nincs felnőtt Erste Ligás csapatuk, fiataljaikkal évről évre a Magyar Kupában igyekeznek profi felnőtt rutint szerezni.

Ennek megfelelően nagy fölényben kezdtük a meccset, annak ellenére is, hogy Greg Lindqvist vezetőedző néhány kulcsember mellett elsősorban fiataljainknak, és harmadik-negyedik soros játékosainknak szavazott bizalmat. Már három perccel a kezdés után megszereztük a vezetést, Farkas pontos passzát Tóth Renátó juttatta a Vasas kapusa, Garbacz Máté lábai között a kapuba. (1-0) A vezető gól után sem vettünk vissza a lendületből, olyannyira, hogy a 8. percben már kettővel vezettünk: Könczei távoli bombája talált utat a vendégek kapujának bal felső sarkába. (2-0) Támadónk alig fél percen belül majdnem duplázott, ám újabb lövése a jobb oldali kapuvasról pattant vissza a mezőnybe. A Vasas azonban szinte a saját harmadából sem tudott kijönni, folyamatos nyomás alatt tartottuk a kapujukat, aminek kilenc perc elteltével meg is lett az eredménye, Tóth Renátó duplázott. (3-0) Ekkor azonban villantak a vendégek, szinte az ellentámadásból szépítettek, Makovics Bence révén. (3-1) A Vasas gólja remek ébresztőnek bizonyult a mieink számára, gyorsan visszavettük a kezdeményezést. Garbacz azonban parádézott, több nagy védést is bemutatott, így több gól már nem esett az első harmadban.

A második játékrészt a biztos előny tudatában kissé visszafogottabban kezdte a Fradi, ami hamar visszaütött. A mérkőzés első kiállítását Inglis Ákos kapta bottal akasztásért, amit ki is használt a Vasas: Makovics Bence középről nagy gólt ragasztott Pleszkán kapujába. (3-2) Nem sokkal később egy csapatbüntetést is összeszedtünk, miután hat játékosunk tartózkodott a jégen, de ezt sikerült kivédekezni. A vendégek azonban általános meglepetésre egyenlő létszámban is ki tudtak egyenlíteni a 35. percben, Oroszi Álmos révén. (3-3) A Ferencváros próbált túllendülni a holtponton, de sokáig úgy tűnt, ebben a harmadban semmi nem jön össze. Egy perccel a szünet előtt azonban érkezett Virág Tamás, és összehozta az újabb vezető gólunkat, így a záró játékrészt is előnyben kezdhettük. (4-3)

A szünet nagyon jól jött a mieinknek, a harmadik harmadra sikerült újra magunkhoz ragadni az irányítást. A játék egy vendég- majd egy hazai kiállítással kezdődött, így a 44. percben Henrich Jaborník 4 a 4 ellen lőtt hatalmas bombagólt – vélhetően minden, az első két játékrészben felgyülemlett feszültséget beleadott a lövésbe. (5-3) A kétgólos előny birtokában kicsit nyugodtabban járathattuk a korongot, sőt, az 51. percben Lakatos Levente gólja úgy tűnt, végleg lezárta a nyitott kérdéseket. (6-3) Egy perccel később Kovács Viktort kiszórták gáncsolásért, Csiki Attila pedig kihasználta az emberelőnyt (6-4), de ennél többre már nem futotta a Vasas erejéből. Sőt, az 57. percben Könczei Áron második góljával feltette az i-re a pontot. (7-4)

Ha a vártnál visszafogottabb játékkal, és nehezebben is, de a Ferencváros begyűjtötte a kötelező három pontot, ezzel két körrel a vége előtt továbbra is a négyes döntőbe jutást érő helyen áll a selejtezőcsoportban, és november 29-én, szerdán hazai jégen a Dunaújváros ellen kiharcolhatja az elődöntőt.

Jégkorong, Magyar Kupa, selejtező, 5. forduló
FTC – Vasas 7-4 (3-1, 1-2, 3-1
Gólszerzőink: Tóth R. (2), Könczei (2), Virág, Jaborník, Lakatos