Gólzáporos siker

2017. október 25., szerda 20:21 | 1 éve 18 napja 9 órája 31 perce
Jégkorong-csapatunk 7-5-re legyőzte a Fehérvári Titánokat a Magyar Kupában!
Gólzáporos siker

Nagyszerűen kezdett a Fradi: Fliszár Zalán szerzett korongot, és Tendler kíséretében kettő a kettő ellen rohamozott. Csatárunk bemutatott egy passzcselt, majd váratlanul a hálóba lőtt, így a 43. másodpercben 1-0-ra vezettünk. Alig másfél perc telt el, amikor Hietamäki lövésének kipattanóját Tendler értékesítette 2-0-ra alakítva az állást. A vendégek nem igazán találták a mérkőzés kezdetén a ritmusukat, az első igazi helyzetükre a 7. percben került sor, ekkor Pleszkán József védett lábbal bravúrosan két korongot egymás után. A 10. percben Rafaj ért utol az ellenfél kapuja előtt senkitől sem zavartatva egy szerencsésen megpattanó korongot, de kimaradt a ziccer. Egy perccel később viszont szinte a semmiből szépített a Fehérvár Láday Tamás révén. A 15. percben egy kapu előtti tumultusból páros kiállítások kerekedtek, de Rafaj Attila 2+2 percet többet kapott, így emberhátrányban játszott tovább csapatunk. Ekkor egy Pleszkán védés után a korong egy arra korcsolyázó fehérvári felsőtestéről pattant a kapuba (2-2). Mindössze 14 másodpercet kellett várni a zöld-fehér válaszra, Könczei Áron korongját Henrich Jaborník lőtte közelről a kapuba. Azonban hiába a dominancia, és hiába lett a Fradinak emberelőnye, a támadóharmadban a palánk mellett álló Virág ütője felett a jég hibája miatt átpattant a korong, a fehérváriak megindultak, és végül Kelin Ainsworth egyenlített a kontrából (3-3).

A második játékrészt a Fehérvár kezdte jobban, ráadásul Hietamäki szabálytalanága következtében emberelőnybe is kerültek. Pleszkán József azonban remekül védett, így nem esett gól. A 25. percben Tuominen vesztett korongot a saját harmadunk kék vonalánál, Ďubek Vladimir azonnal visszaszerezte azt, és egyből a lendületből tovább korcsolyázó, de még vissza nem forduló Tuominenhez passzolta vissza. Védőnk a kapu elé kerülve átlőtte keresztbe a pakkot Jereme Tendlernek, aki könnyedén gólra váltotta a helyzetet (4-3). A 30. percben Szappanos passza után lőhetett szabadon középről Németh Attila, de Gyenes Dávid szépen védte. A 33. percben, emberelőnyben Jaborník korongjába tette bele az ütőjét Rafaj Attila gólt érően. Helyzetek voltak még, de az eredmény nem változott a középső játékrészben, így 5-3-as állásnál mehettek pihenőre a csapatok.

A harmadik harmadban ismét jól kezdtek a Titánok, rögtön a játékrész első percében Joseph Antilla révén felzárkóztak egy gólra (5-4). Négy perccel később egy fehérvári védő hagyta el a korongot a saját védőharmadában, amire Tendler könnyedén lecsapott, és meglőtte harmadik gólját is (6-4). Mindössze 8 másodperc telt el a középkezdés után, amikor újabb szépítő gólt szereztek a Fehérvári Titánok. Szita Donát lőtte be Kiss Patrik passzát (6-5). Az izgalmaknak nem volt itt még vége, először a 47. percben Ďubek ütött vasat, majd az 51. percben a vendégek is megkongatták a kaput a másik oldalon. Nem volt összeszedett játék egyik oldalon sem, de voltak próbálkozások a továbbiakban is szép számmal. A végeredményt Ďubek állította be egy üreskapus góllal az utolsó percben, így 7-5-ös eredménnyel zárult a mérkőzés.

Ezzel az eredménnyel a Fradi 4 mérkőzés után 9 ponttal továbbra is a selejtezőtabella élén áll. A következő fordulóban, november végén a sereghajtó Vasas juniorjait fogadjuk, majd a DAB látogat hozzánk. Ha ezt a két meccset hozza a csapat, egészen biztosan ott lehet a Magyar Kupa négyes döntőjében, függetlenül az utolsó MAC elleni mérkőzéstől.

Legközelebb pénteken 18.00-kor lépnek jégre újra az FTC hokisai az Újpest ellen hazai pályán, majd a Brassó csapata érkezik vasárnap Pestszenterzsébetre.

„Az első harmadban 10 percig jól játszott a csapat, akkor viszonylag botra érkeztek a passzok, megjátszottuk, amit kell, és lőttünk gyorsan két gólt – kezdte az értékelést Szakács Ferenc edző. Utána megtorpant a csapat, gyorsan vissza is jött a játékba a Fehérvár. Egy jól korcsolyázó csapatról van szó, nem lehet kihagyni egy percet sem ilyen meccsen. A második harmadban úgy érzem, hogy oda-vissza játékkal semmilyen védekezés nem volt, mindkét csapat részéről rengeteg hibával. Olyan gólokat kaptunk, amelyek tévedések, mind a Fehérvár, mind a mi részünkről. Ezeket ki kell javítanunk, mert nagyon nehéz mérkőzés előtt állunk egy Fradi-Újpest rangadó előtt, úgyhogy holnap lesz dolgunk a fiúkkal. Az egyetlen pozitív dolog az, hogy nyertünk. Mást nem tudok kiemelni. Nem volt kiváló teljesítmény. Talán még az pozitívum, hogy a Tendler kezd visszajönni a góllövő formájába, de mást nem látok. Rengeteg hibát követtünk el a védekezésben, úgyhogy dolgoznunk kell tovább.”

„A sok kapott gól ellenére ez egy pozitívum, hogy hétszer be tudtunk találni. Ez főleg egy Újpest előtt tud egy kis pluszlökést adni. Az, hogy meg tudjuk játszani a korongokat a sarokban, és vissza tudjuk forgatni, majd két-három-négy-öt passz után fordítjuk kapura, ráadásul az be is megy, erre nagy szüksége volt a csapatnak. Lehet, hogy segített most a Fehérvár egy kicsit az elején, de aztán felpörögtek ők is egy kicsit, így azért méltóak voltunk egymáshoz, mint ellenfelek, a vége felé. Várom a hétvégét, mert az Újpesttel játszunk, illetve vasárnap a Brassó érkezik. Kemény hétvége lesz, ott kell a pontokat elvenni” – mondta el a mérkőzés után Könczei Áron.

„Ez egy nagyon hektikus mérkőzés volt. Borzasztóan rosszul kezdtük a mérkőzést, lépéselőnyt adtunk a Ferencvárosnak egy gyors góllal. Mégis ezt az első harmadot szerencsés szituációknak köszönhetően döntetlennel tudtuk zárni. Azt gondolom, hogy összeráztuk a fejeket az első harmad utáni szünetben, többet dolgoztunk, sokat korcsolyáztunk, jobban is játszottunk, de olyan fatális egyéni hibákból mégis lehetőségeket adtunk az ellenfélnek, ami egyszerűen még a fiatalság rovására sem róható fel. Nem szabad utolsó emberként, rutinos hátvédként egy utolsó cselt húzni, abból nem kaphatunk gólt. Egy külföldi játékos hat az öt ellen nem gondolhatja azt, hogy ő egyedül végig viszi, és egyedül eldönti a mérkőzést, hanem igenis megvan a szisztéma, hogy azt a szituációt hogyan és miként kell játszanunk. Egy borzasztó hektikus oda-vissza mérkőzésen bosszantó számomra, hogy vereséget szenvedtünk és öt lőtt góllal nem tudtunk mérkőzést nyerni” – értékelt a mérkőzés után Kóger István, a vendégek vezetőedzője.

Magyar Kupa, selejtező
FTC-Fehérvári Titánok 7-5 (3-3, 2-0, 2-2)
Gólszerzőink:
Tendler (3), Fliszár, Jabornik, Rafaj, Dubek