Győzelem a Derbin!

2017. szeptember 13., szerda 22:32 | 10 hónapja 2 napja 20 órája 10 perce
Jégkorong-csapatunk az Újpest ellen is folytatta győzelmi szériáját, és 4-3-ra győzött a Magyar Kupában.
Győzelem a Derbin!

A korábbi meccsekhez hasonlóan mai mérkőzésen is a meccs első másodpercében kézbe vette csapatunk az irányítást. Hamar emberelőnybe kerültünk, azonban hiába nyomott a csapat, a próbálkozások nem jártak sikerrel. De a gól nem maradt el, Dubek keresztpasszát Szappanos lőtte a kapuba. A harmad első felében egyetlen momentumot sem hagytunk az ellenfélnek, az egyenlítő gól is szinte helyzet nélkül született, Nemes Benjámin ügyes mozdulatából. A gól azonban nem törte meg a csapatot, hamarosan Tendler alakította 2-1-re az eredményt. A vezető gól után viszont több teret hagyott a csapat a liláknak, és egy védelmi hibát kihasználva ki is egyenlítettek Cseter Justin révén.

A lilák jöttek ki jobban a második harmad elején, majd a játék nagy részére inkább kevésbé összeszedetten, de kiegyenlítettség volt jellemző, a kiállításokból adódóan viszont sokszor volt fölényben az Újpest csapata. A 27. percben egy kettős emberhátrányt sikerült kivédekezni, majd 10 perccel később Owen kérte számon az egyik lila-fehér játékost egy fejét ért ütést követően, amiért megint csak két perc járt. Ekkor Anze Ropret emberelőnyös találatával átvették a vezetést a vendégek. Előnyeink nekünk is akadtak, de hiányzott az átütőerő, így 3-2-es vendégvezetéssel vonultak pihenőre a csapatok.

Az utolsó harmadban aztán előnyből érkezett a már rendszeressé váló Jaborník-gól, amivel 3-3-ra alakult az eredmény. Egyenlő játék mellett inkább birkóztak a felek. A birkózást aztán egy ütésváltás is követte, Fliszár Zalán rendezte el ökölharc által Peter Huba szabálytalan megmozdulása után a sérelmét, sikeresen. Az új szabályok értelmében a verekedő feleknek végleges kiállítás helyett 2+2 perc büntetőpadozás járt csak. A mindent eldöntő győztes gólt csapatkapitányunk, Rafaj Attila lőtte be, Henrich Jaborník és Preston Shupe átadásából. Az Újpest levitte Ágoston Olivér kapust is, de az eredményen ez már nem változtatott, így egy küzdős mérkőzésen 4-3-as zöld-fehér győzelem született.

„Nehéz mit mondani, mert nem volt egy túl élvezetes hokimeccs, még a padról sem, szerintem a lelátóról sem annyira, dekoncentráltság volt minkét oldalon és rengeteg rossz passz – kezdte összegzését Szilassy Zoltán. - A második harmadban azt gondolom, hogy a fölényünket gólra kellett volna váltani, akkor behúzhattuk volna ezt a meccset, de ha ennyi helyzetet kihagysz, akkor törvényszerűen meg fognak büntetni, és a győztes gól is tipikus ilyen szituáció volt. Mi kihagytuk, elsétált a Fradi, beverte, mi megpróbáltunk a tizenkilencre lapot húzni, kétszer-háromszor álltunk a kapussal szemben, nem sikerült gólt elérnünk. Ez egy ilyen mérkőzés, ebből tanulni kell. Amit kell kielemzünk, pénteken jön a MAC, vasárnap a Miskolc, úgyhogy sok időnk nincsen. Tanulni kell a hibákból és azokat korrigálnunk.”

„Még ha csak egy kupameccs is volt, jobban játszottunk, mint az előző két meccsen, annak ellenére, hogy a liga egyik győzelmi esélyese ellen játszottunk, akik nagyon sokat erősödtek. Örülök annak, ahogy játszottunk, bár tudjuk, hogy ez csak egy kupameccs, és az UTE 50%-kal jobb, amikor az Erste Ligáról van szó. De örülök, és azt gondolom, hogy elég jó meccs volt egy Ferencváros-Újpest meccshez, erre lehet mit alapozni, és erre építve küzdeni a következő meccsen.” – értékelte a mérkőzést vezetőedzőnk Greg Lindvist.

Játékosaink közül új igazolásunk, Németh Attila nyilatkozott: „Elég csapkodó meccset láthattunk szerintem, mindkét fél részéről. A játék színvonala, ahogy az edzők elmondták nem volt a legmagasabb. Talán betudható annak, hogy szezon eleje van, tehát még össze kell csiszolódni, mind a két csapatban a játékosoknak. Nagyon sok kiállítás volt, nagyon sok fegyelmezetlenség, ezen is javítanunk kell. Nemcsak az emberhátrányos szituációkban, hanem az emberelőnyösökben is rengeteget kell javítani, de hát kell egy kis szerencse is. De ahogy elmondta az edző is az eredmény a legfontosabb egy Fradi-Újpestnél. Összességében én az eredménnyel elégedett vagyok, de azért van hova fejlődni. Mindenkinek az a célja, hogy minél egységesebbek legyünk, mert ugye könnyebb meccsekkel kezdtünk az Erste Ligában, a meccseket behúztuk itt hazai pályán, de majd fognak jönni nehezebb ellenfelek és ott majd készen kell állni.”

Jégkorong Magyar Kupa 1. forduló
Ferencváros – Újpest 4-3 (2-2, 0-1, 2-0)
Gólok: Szappanos, Tendler, Jaborník, Rafaj, ill. Nemes, Cseter, Ropret