Győzelem a hokiderbin!

2017. október 27., péntek 21:23 | 1 éve 16 napja 7 órája 55 perce
Jégkorongcsapatunk legyőzte az Újpestet, és 1 pontra zárkózott a dobogósok mögé.
Győzelem a hokiderbin!

Fegyelmezetten kezdtek a csapatok, nem hagytak teret egymásnak érvényesülni, helyzetet kialakítani. Az 5. percben alakult ki az első Fradi helyzet, egy lassan kapu felé csorgó korongra rontott ki a vendég kapus, Sila, majd üresen maradt a kapu, de ennek ellenére nem sikerült gólhelyzetbe kerülni. A 8. percben Bödök és Németh kavart a kapu előtt, de a kapus végül ráfeküdt a korongra. A 13. percben Fliszár lőtt fölé, majd nem sokkal később Tendler került helyzetbe, de a védők zavarásában mellé lőtt. Bár kiegyenlített volt nagyjából a játék, helyzeteket az Újpest nehezebben alakított ki, mint csapatunk, így Ševelának mindössze két komolyabb védeni valója akadt az egész harmad során. A játékrész vége felé Rafaj és Szappanos bolondította meg tanári módon a felállt védelmet, de a kapu torkából nem tudták már bekanalazni.

Nagyobb iramban és kevésbé óvatosan indult a második harmad. Egy-egy kiállítás volt mindkét oldalon, az Újpest aktívabban, míg a Fradi kevesebb próbálkozással élt ezalatt, de a kapusok a helyükön voltak. Egyenlő játék mellett is a lilák voltak veszélyesebbek a játékrész első felében, azonban Ševela remekül helyt állt. A 28. percben Tendler hagyott ki egy helyzetet, majd a 31. percben Szappanos előtt volt egy lehetőség. Ahogy az a hokiban szokás, nagy kihagyott helyzetek után jön a büntetés. A 31. perben Cseter Justin volt a lilák büntetőembere (0-1), de nem örülhetett sokáig, mert fél perc múlva Bödök piszkált bele gólt érően Jaborník lövésébe (1-1). A 15. percben egy nagy Újpest helyzet után Jaborník akadt össze Dósával, miután az a testére ütött, így páros kiállítás következett. A négy a négy elleni szituációból csapatunk jött ki jobban. Jászai távoli lövésébe tette bele a botját Tendler, aki ezzel megszerezte a Fradinak a vezetést (2-1). Alig fél perccel később Rafaj és Sikorcin mehetett ki 2+2 két percre, miután partnerre leltek egymásban egy kisebb adok-kapokban. A harmad végén nyomott az Újpest, de emberelőnyben sem tudtak eredményesek lenni, így Fradi vezetéssel vonultak öltözőbe a csapatok.

Az utolsó harmad is nagy iramban indult, voltak próbálkozások szép számmal mindkét oldalon. A 47. percben Hegyi Ádám szabálytalansága után zöld-fehér előny következett, amit ismét egy megpattanó góllal használt ki csapatunk. Hietamäki eresztett meg egy távoli lövést, amibe ezúttal Preston Shupe ért bele gólt érően (3-1). Az UTE mindent megtett az egyenlítésért, emberelőnyben is támadhattak, de csak egy kapuvasig jutottak. Az 56. percben aztán az ellenfelünktől igazolt Virág Tamás adta meg a kegyelemdöfést egykori csapatának, miután Németh passzát a rövid oldalon a hálóba juttatta (4-1). Volt még egy-egy kiállítás mindkét oldalon, de a végeredményen nem változtatott. A Ferencváros az októberi derbik utolsó felvonásán fölényes győzelmet aratott riválisa felett, ezáltal nem csak IV. kerületiek szemben nyerte meg a versenyt, hanem egy pontra felzárkózott a 2. és 3. helyezett MAC Budapesthez és Újpesthez. Volt tehát mit ünnepelni a lefújás után.

FTC-Újpest 4-1 (0:0, 2:1, 2:0)
G.: Bödök, Tendler, Shupe, Virág ill. Cseter