Győzelem Bécsben

2018. február 2., péntek 20:19 | 1 éve 15 napja 11 órája 33 perce
Jégkorongcsapatunk 2-1-re nyert a Vienna Capitals II vendégeként az Erste Liga középszakaszának alsóházi rájátszásában.
Győzelem Bécsben

Komoly tétje volt a mai mérkőzésnek, hiszen a győztes megléphetett a kieső hely előteréből. Mi hat ponttal, míg ellenfelünk három ponttal állt a mérkőzés előtt, ráadásul a bécsi farmcsapat számára csapatunk a leginkább fogható ellenfél.

Beragadtunk a rajtnál, jóval aktívabban kezdett a Vienna Capitals, gyorsaságukat kihasználva igyekeztek kellemetlen pillanatokat okozni a védelmünknek. A 6. percben kapott emberelőny rázta fel kicsit a csapatot, a harmad feléhez érve pedig teljesen átvettük az irányítást. A harmad utolsó öt percére már kellő hőmérsékleten égtek hokisaink, érkeztek is az igazán veszélyes helyzetek. Öt másodperccel a vége előtt Fliszár Zalán kotorta be a kapu elé a korongot, Tendler pedig érkezett és megszerezte a vezető gólt. (0-1) A 3-20-as kapura lövési arány tehát nem maradt meg meddő fölénynek.

Jól kezdtük a középső harmadot, nem hagytuk unatkozni Max Zimmermannt a kapuban, de Sevelának is kellett egy bravúrt bemutatni. Felpörgött tehát a meccs, veszélyes helyzeteket alakítottak ki a csapatok. A 30. percben aztán Farkas Simon startolt rá egy védőharmadból kicsúszott korongra, gyönyörűen lekorcsolyázta előnyből induló ellenfelét, körbe vitte a kapu mögött, majd fordulásból bevágta a rövid felső sarokba. (0-2) Két kiállítást is kivédekeztünk, majd ismét támadásba lendültünk. Előbb Roczanov hibázott egy ziccert, majd Könczei talált vasat. A kihagyott helyzeteknek ezúttal is volt következménye, a 37. percben Schlögl előtt adódott lehetőség, és be is vágta. (1-2) A hátralévő időben beszorultunk a harmadunkba, de az eredmény nem változott.

Nagy küzdést és sok izgalmat hozott az utolsó harmad, nagy sebességgel zajlottak az események mindkét kapu előtt. A harmad második felében azonban a Vienna átvette az irányítást, és bár küzdésből nem volt hiány, rengeteg helyzetet alakítottak ki a pontatlanságunknak köszönhetően. Greg Lindqvist az 57. percben időt is kért, hogy rendezze a sorokat, fél perccel később pedig a Vienna a kapuslehozatal után 6 csatárral rohamozott, de az eredményen nem tudtak változtatni, miénk lett a három pont!

Október után győztünk újra idegenben az Erste Ligában. Jelenleg kilenc ponttal állunk három mérkőzéssel a középszakasz vége előtt, ami hat pontos előnyt jelent az utolsóhoz képest. Csapatunk holnap este indul Erdélybe, hogy hétfőn a Csíkszeredával csapjon össze.

„Domináltunk az első harmadban, de szokás szerint nem tudtunk betalálni. A második harmadban elmentünk 2-0-ra, ütöttünk egy vasat is. Aztán ismét, ahogy szoktuk, nálunk volt a korong, rossz helyre passzoltuk, és ebből gólt kaptunk. Ezt követően oda-vissza játék folyt. Feszültek voltunk, mivel sok meccset veszítettünk az utóbbi időben, és ez a szoros meccseket megnehezíti. Hogy jól vagy rosszul játszunk, nem számít, a lényeg, hogy nyerjük a meccseket és ott legyünk a rájátszásban" – mondta Greg Lindqvist.

ERSTE LIGA
Vienna Capitals II-FTC 1-2
(0-1, 1-1, 0-0)
FTC-gólszerzők: Tendler (20.), Farkas L. (29.)