Győzelem Miskolcon!

2017. február 14., kedd 21:13 | 1 éve 4 hónapja 6 napja 12 órája 59 perce
Jégkorong-csapatunk fantasztikus játékkal, remek mérkőzésen idegenben 5-4-re legyőzte a címvédő DVTK Jegesmedvéket a MOL Liga negyeddöntőjének első mérkőzésén.
Győzelem Miskolcon!

Jégkorong-csapatunk a MOL Liga négy nyert meccsig tartó negyeddöntős párharcának első találkozóján a címvédő DVTK Jegesmedvék otthonába látogattak. Rendkívül nehéz feladat várt Greg Lindqvist vezetőedző tanítványaira, a miskolciak megnyerték az alapszakaszt, és a két csapat idei eddigi négy ligameccsén négy magabiztos DVTK-győzelem született. Ám a rájátszás egy egészen más világ, ahol minden újrakezdődik. Szinte olyan, mintha egy új bajnokságot játszanának a csapatok.

Ahogy az várható volt, a csapatok nagy lendülettel kezdtek, az első percekben mindkét oldalon volt dolga a kapusoknak, de Adorján Attila és Sevela Peter is magabiztosan állták a sarat. Remekül vettük fel a hazaiak által diktált nagy tempót, olyannyira, hogy a negyedik percben Tommy Sumi lövése után Adorján lábai között a kapuba csorgott a korong, a játékvezetők pedig videózást követően megadták a gólt, így megszereztük a vezetést! Nem sokáig örülhettünk azonban, a hazaiak azonnal letámadtak, és alig egy perccel a vezető gólunk után a kapu mögül visszakanyarodó Pavuk Attila egyenlített. Nem sokkal később emberelőnybe kerültünk, amelyet azonban nem sikerült kihasználnunk. Sőt, a DVTK egyre inkább átvette a kezdeményezést, Sevelának bravúrokra is szüksége volt. A 9. perc elején azonban már ő sem tudott segíteni, kettő az egy elleni szituáció végén a kapusunkról kipattanó korongot az alapszakasz legeredményesebb miskolci játékosa, Magosi Bálint pofozta a hálónkba. A harmad közepén a Jegesmedvék kerültek emberelőnybe, egy a kapunk előtti kakaskodást követően. Ezt pedig sajnos ki is használták, a csapatkapitány Hajós Roland lövése átperdült Sevelán, így először volt kétgólos a hazai előny. Alig egy perccel később viszont folytatódott a tűzijáték, és egyből zárkóztunk, az alapszakaszban legeredményesebb kanadai támadónk, az aranysisakos Jereme Tendler lépett ki egyedül, és a szóló végén értékesítette is a helyzetet. Ez meghozta játékosaink önbizalmát, egyre többet tartózkodtunk a hazai harmadban. Újabb gól azonban már nem született a harmadban, így egygólos hátrányban vonultunk el az első szünetre.

A második húsz percet a hazaiak kezdték jobban, az első harmad adok-kapok játéka után érezhetően ritmust váltottak. Gólt azonban nem sikerült szerezniük, a mieink pedig gyors ellentámadásokkal riogatták Adorján kapuját. Az idő múlásával a hangulat egyre feszültebbé vált, több kisebb verekedés szakította meg a játékot. A játékrész első emberelőnyét a Ferencváros kapta a 27. perc elején, a nyomást azonban nem sikerült gólra váltani. Ezzel viszont némileg felszabadult a kapunk, kiegyenlítődött a játék. A harmad felénél Schwindt és Sakaris látványos bunyója végén előbbit küldték a büntetőpadra a játékvezetők, majd nem sokkal később hazai oldalról Magosi követte őt, egy Hietamaki elleni teljesen felesleges szabálytalanságért. A miskolci pontkirály bottal szúrásért tízperces fegyelmit kapott, de kissé véleményes módon Hietamakit is leültették a büntetőpadra. Rögtön ezután viszont újabb miskolci büntetés következett, négy a három ellen pedig a harmad 12. percében Vlado Dubek kiegyenlített! Ezután újra a hazaiak kerültek fölénybe, öt perccel a harmad vége előtt Galanisz kígyózott át gyönyörűen a mieink között, Sevela azonban a mérkőzés védését mutatta be. Ráadásul a mezőnyben sem volt vége a Fradi-parádénak, egy ellentámadás végén a kapu mögül visszakapott korongot Kiss Ákos lőtte rá, Adorján elsőre még hárított, ám Kiss a kipattanóból megszerezte a mieink újabb vezető gólját! A miskolciakat láthatóan megzavarta a fordítás, nem találták a ritmust. Így hiába kerülnek emberelőnybe is a játékrész végén, már nem sikerült betalálniuk, egygólos előnnyel vonulhattunk el a második szünetre.

A záró játékrészre ismét a DVTK jött ki nagyobb lendülettel a jégre, ám Sevela eszén nem tudtak túljárni. Kapusunk sorozatban mutatta be a nagyobbnál nagyobb bravúrokat, egyértelműen a harmadik harmad legjobb játékosa volt. Az egyre fokozódó hazai nyomás ellenére is remekül tartotta magát, védelmünk hathatós segítségével. A hatalmas erővel érkező rohamokat az 53. percig bírtuk, ekkor viszont már Sevela is kevés volt: kétszer is kipattant róla a korong, harmadszorra viszont Grant Toulmin bevágta a miskolciak egyenlítő gólját. Ezzel hatalmas lélektani előnybe kerülhettek volna, ám ekkor megdobbant a Fradi-szív. Alig egy perc elteltével ugyanis egy kósza ellentámadás végén Dubek lőtt távolról kapuba, Adorján pedig bevédte a korongot, ezzel hat perccel a vége előtt ismét megszereztük a vezetést! Ezután a Jegesmedvék mindent egy lapra feltéve rohamoztak, alig több mint két perccel a vége előtt pedig emberelőnybe is kerültek. 58 másodperccel a vége előtt a hazaiak időt kértek, és levitték kapusukat, így kettős emberelőnyben, hat a négy ellen rohamozhattak. A mieinknek azonban hősies játékkal ezt is sikerült kivédekezniük, és végül 5-4-re megnyertük a negyeddöntő első, vérbeli playoff-játékot hozó mérkőzését! Ez volt csapatunk idei első rendes játékidős győzelme a miskolciak ellen, és az első siker a MOL Ligában, de éppen a legjobbkor jött!

Folytatás két nap múlva, csütörtökön 18 órától a Pesterzsébet Jégcsarnokban, a találkozóra elővételben és a helyszínen is kaphatóak a jegyek. Bővebb jegyinformációk IDE kattintva érhetőek el.

Jégkorong, MOL Liga, rájátszás
Negyeddöntő, első mérkőzés
DVTK Jegesmedvék-FTC 4-5
Gólszerzőink: Sumi, Tendler, Dubek (2), Kiss Á.