Harc a dobogóért

2017. november 27., hétfő 11:43 | 10 hónapja 20 napja 15 órája 19 perce
Hétfő este 18 órakor jégkorongcsapatunk a Csíkszeredai Sportklubbal játszik rangadót a harmadik helyért az Erste Ligában.
Harc a dobogóért

Nehéz mérkőzés vár jégkorongozóinkra. Hétfőn este 18 órakor a tabellán rendkívül gyorsan felzárkózó Csíkszeredai Sportklubbal mérjük össze a dobogóért az erőinket egy vérbeli "hatpontos" összecsapáson. A székely alakulat október végén kapott szárnyra, ez pedig a tabella alsó részéből mára egészen a dobogóig repítette őket, ahol 18 meccs után 32 ponttal állnak, így egy mérkőzéssel többet játszva, 3 ponttal előzik meg csapatunkat. Ebben kulcsszerepet játszottak légiósaik, akik között ott van a KHL-ből igazolt korábbi orosz világbajnok csapatkapitány, Pjotr Szcsasztlivij is. Ráadásul újabb igazolás érkezett hozzájuk nemrégiben a Szpartak Moszkvától Makszim Potapov személyében. Azonban hiába gyűjtögetik a pontokat, a november eleji erdélyi összecsapásunk óta, amelyen ellenfelünk volt jobb 3-1 arányban, rendkívül döcögősen mozog a székely gépezet. A tabella alsó részén lévő Brassótól két rangadón csak 2 pontot tudtak hozni, továbbá a mostani túrájukon pénteken az 53. percig csak 2-2-re álltak Bécsben, majd vasárnap Fehérváron is megszenvedtek, csupán egy 2-1-es eredményt tudtak összehozni az utolsó előtti csapat ellen. A Sportklubnak négy nap alatt ráadásul ez a harmadik meccse, ami felénk billentheti a mérleg nyelvét.

Ami minket illet, az erdélyi túra óta nálunk is akadnak nehézségek. A Viennát és a Vasast is megszórtuk gólokkal, ugyanakkor az elfogadhatónál több gólt kaptunk, így a vártnál jóval tovább hagyott csapatunk az ellenfeleinek esélyeket. Pénteken Dunaújvárosban egy rendkívül szerencsétlenül alakuló első harmad után elúszott a meccs, aminek köszönhetően a hátralevő két harmadban nem tudott összpontosítani már a csapat, a nagy kaparásban túl sok kiküszöbölhető egyéni hiba született, így a kontrahokira beálló ellenfelünk egy nagyarányú, 7-2-es vereséget mért ránk, amivel tovább csúfította idegenbeli statisztikánkat. Otthon viszont képesek vagyunk kimászni bármilyen mély gödörből, hiszen ebben a szezonban egyedül a listavezető DVTK ünnepelhetett itt egy jól elkapott utolsó tíz percet követően, másnak még egy pontra sem adtunk esélyt. Az Erste Ligában így hazai pályán a legjobb mérleggel a Ferencváros rendelkezik.


"Egy évben, talán egyszer van ilyen mérkőzése egy csapatnak. Pénteken semmi nem jött össze, a DAB meg kihasználta a lehetőségeit, így hiába volt 50-60 lövésünk. Ezt a meccset el kell felejtenünk, tovább kell lépnünk, mert fontos mérkőzések következnek. A Csíkszereda ellen újra hazai pályán játszunk majd, ahol kiválóan megy. Nem veszíthetünk egy mérkőzést sem, bárki is látogasson hozzánk. Most rendeznünk kell a sorainkat, és készen kell állnunk, hogy begyűjtsük a három pontot, mert innentől minden mérkőzés a szezonban kiemelt jelentőségű lesz" – mondta el a mérkőzés előtt Jereme Tendler.

Erste Liga
FTC – Csíkszeredai Sportklub

November 27. hétfő 18.00, Pesterzsébet Jégcsarnok
2017/18-as Erste Liga és Magyar Kupa jegy- és bérletinformációk: ITT és ITT
Beléptetéssel kapcsolatos információk: ITT